عروسکهای باربی جدید اطلاعات کودکان را در اختیار هکرها قرار میدهند
ایتنا- کارشناسان از اینکه عروسکهای سلام باربی نقشهای تربیتی بر عهده گرفته و طرز تفکر خاصی به کودکان بیاموزند نگرانند.
تعدادی از عروسکهای جدید باربی که قابلیت اتصال به شبکههای بیسیم وای.فای را دارا هستند به هکرها امکان میدهند تا اطلاعات شخصی مربوط به کودکان را سرقت کنند.
به گزارش ایتنا از فارس، محققان امنیتی از وجود حفرههای امنیتی خطرناک در عروسکهای یاد شده خبر میدهند که هک کردن عروسکهای یاد شده موسوم به Hello Barbie را ممکن میکند.
از ابتدای عرضه عروسکهای یاد شده در اوایل سال ۲۰۱۵ بسیاری از والدین و گروههای مدافع حریم شخصی و حقوق کودکان در مورد خطرات استفاده از آنها هشدار داده بودند.
در داخل این عروسک یک میکروفون نصب شده که به سؤالات کودک گوش کرده و پاسخ مناسب به آنها را از طریق یک بانک داده انتخاب و ارائه میکند.
به همین منظور این عروسک از طریق فناوری بیسیم به اینترنت و یک سیستم کلود حاوی اطلاعات گوناگون در مورد موضوعات مختلف متصل میشود.
در واقع سیستم پرسش و پاسخ این عروسک با کودکان شباهت زیادی به برنامههای دستیار صوتی سیری و کورتانا در سیستمعاملهای آی.او.اس و اندروید دارد.
کارشناسان امنیتی میگویند عروسکهای سخنگوی سلام باربی پس از مدتی معاشرت با هر کودک از علائق، ترجیحات و اولویتهای او مطلع میشوند و پاسخهای خود به وی را بر همین اساس تنظیم میکنند. البته برخی کارشناسان هم بیم دارند که این عروسکها در عمل نقشهای تربیتی بر عهده گرفته و بخواهند آموزشها و طرز تفکر و تلقی خاصی را به آنها بیاموزند.
ToyTalk شرکت طراح فناوری مذکور در عروسکهای سلام باربی هرگونه تلاش برای آلوده کردن ذهن کودکان با افکار و ایدههای خاص یا ارسال پیامهای تبلیغاتی برای آنان را رد کرده، اما حتی اگر این ادعاها هم صحت داشته باشند آسیبپذیریهای امنیتی عروسکهای یاد شده موجب میشوند تا هکرها با دستکاری بانک داده قابل دسترس برای عروسک سلام باربی فکر و ذهن کودکان را با ارسال پیامهای خاصی تحت تاثیر قرار دهند.
بررسیهای موسسه امنیتی Bluebox Labs از مشکلاتی در برنامه همراه عروسک سلام باربی و نحوه تعامل این برنامه و عروسک با سرورهای کلود خبر میدهد.
فناوری رمزگذاری دادهها که توسط ToyTalk برای ایمنسازی به کار گرفته شده توسط این شرکت کهنه و آسیبپذیر توصیف شده است. همین امر گوش کردن هکرها به صدای کودکان را هم ممکن میکند.
شرکت ToyTalk میگوید موضوع را بررسی و مشکل را برطرف کرده و خوشبختانه هنوز گزارشی در مورد سؤاستفادههای این چنینی وجود ندارد، اما این به معنای جدی نگرفتن احتمال حمله هکری به اسباببازیهای مدرنی همچون عروسک سلام باربی در آینده نیست.