۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۹
عضو شورای عالی فضای مجازی خبر داد:

شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی نشد

تعلل در ایجاد شبکه‌های اجتماعی
ایتنا- شبکه ملی اطلاعات شبکه‌ای در بستر اینترنت نیست.
شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی نشد


عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی گفت: این شبکه هنوز راه‌اندازی نشده است و معنی شبکه ملی اطلاعات، راه‌اندازی شبکه‌ای در بستر اینترنت نیست.


به گزارش ایتنا از مهر، حجت‌الاسلام حمید شهریاری در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه الکامپ در مورد انحلال شوراهای موازی با شورای‌عالی فضای مجازی که در پیوست حکم مقام معظم رهبری برای آغاز به کار دور دوم فعالیت این شورا تاکید شده است، گفت: تمامی دست‌اندرکاران در زمینه انحلال شوراهای مجازی با شورای‌عالی فضای مجازی اتفاق نظر دارند.

وی در مورد وضعیت انحلال شورای‌عالی فناوری اطلاعات افزود: از آنجایی که مجلس موسس این شورا بوده، در زمینه انحلال این شورا ورود پیدا کرده است و در تماسی که اعضای هیات رئیسه مجلس داشته‌اند، مقرر شد در این زمینه شورای‌عالی فضای مجازی ورود کنند، اما آنچه که مشخص است این است که تمامی شوراهای‌عالی موازی با شورای‌عالی فضای مجازی با شرح وظایف فعلی نباید به کار خود ادامه دهند.

شهریاری با بیان اینکه شورای‌عالی فضای مجازی سیاستگذار کلان در این حوزه است، اضافه کرد: هر نوع شرح وظایف سایر شوراهای‌عالی در این زمینه باید خط بخورد و کسانی که به هر دلیل می‌خواهند فعالیت خود را در این شوراها ادامه دهند، باید شرح وظایف جدیدی تعریف کنند.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه مساله انحلال شورای‌عالی فناوری اطلاعات به نوعی به یک نزاع لفظی تبدیل شده است، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود شورای عالی فناوری اطلاعات با تعریفی جدید وظایف پایین‌دستی در بخش دولت الکترونیک را با هویت جدید ادامه دهد.

وی با تاکید بر اینکه وظایف ۶ گانه شورای‌عالی فناوری اطلاعات باید خط بخورد، تاکید کرد: اما اینکه نهادی جایگزین، در این زمینه تاسیس شود را نهادهای موسس که یکی از آنها مجلس است می‌تواند پیشنهاد بدهد.

شهریاری با بیان اینکه در لحظات آخر جلسه گذشته شورای‌عالی فضای مجازی از اعضا خواستند که در جلسه بعدی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد، گفت: اجماع نخبگانی برای انحلال شورای‌عالی فناوری اطلاعات وجود دارد.

دبیر شورای‌عالی اطلاع‌رسانی در مورد فعالیت این شورا به عنوان یکی از شوراهای موازی شورای‌عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: شورای‌عالی اطلاع‌رسانی در دور قبل فعالیت شورای‌عالی فضای مجازی به عنوان بازوی عملیاتی سیاست‌گذاری حوزه محتوا در ذیل کمیسیون عالی محتوای مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفت.

وی توضیح داد: نظر منفی برای انحلال شورای‌عالی اطلاع‌رسانی نداریم و حتی معتقدیم که الان وقتش است که این شورا منحل شود، اما پیشنهاد داده‌ایم که موضوع خط و زبان فاسی در محیط رایانه را با تغییر نام و وظایف مشخص در قالب یک مرکز ملی پیگیری کنیم.

شهریاری تصریح کرد: پیشنهادمان را برای تاسیس مرکز ملی خط و زبان فارسی در محیط رایانه داده‌ایم و معتقدیم که وزارت ارتباطات و یا وزارت ارشاد می‌توانند این مرکز را در ذیل خود داشته باشند.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی در مورد راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات نیز خاطرنشان کرد: این شبکه هنوز راه‌اندازی نشده است و معنی شبکه ملی اطلاعات، راه‌اندازی شبکه‌ای در بستر اینترنت نیست.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات گزارشی را در یکی از کمیسیون‌های شورای عالی فضای مجازی مطرح کرده است، اما توصیفات از شبکه ملی اطلاعات متفاوت بوده و کامل نیست.

شهریاری در مورد تعلل در برگزاری جلسات شورای‌عالی فضای مجازی که باید هر سه هفته یک‌بار برگزار شود، عنوان کرد: با وجود اینکه در ۶ ماهه نخست امسال هیچ جلسه ای از این شورا برگزار نشد، پس از فعالیت دور دوم این شورا شاهد برگزاری ۳ جلسه بوده‌ایم که این نشان از فعال شدن و گستردگی این شورا دارد.

باید به دبیر شورا فرصت دهیم تا بتواند وارد کار شده و دید کلانی نسبت به فضای مجازی داشته باشد.

عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی اظهار امیدواری کرد که در دور جدید فعالیت شورای‌عالی فضای مجازی دستورات کلان‌تری در حوزه سیاست‌گذاری فضای مجازی کشور صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه اظهارنظر در مورد مصادیق در حوزه وظایف شورای‌عالی فضای مجازی نیست، اظهار کرد: اما امیدواریم سیاستگذاری در خصوص شبکه‌های اجتماعی به عنوان یکی از طرح‌های کلان در دستور کار آینده این شورا قرار گیرد.

شهریاری در مورد استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی و راه‌اندازی کانال‌های غیراخلاقی از طریق این شبکه‌ها تاکید کرد: تا زمانی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری کامل و هدفمندی بر روی شبکه‌های اجتماعی بومی و قوی در داخل کشور انجام ندهد، مشکل استفاده از شبکه‌های اجتماعی خارجی همچنان وجود خواهد داشت.
کد مطلب: 39816
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ