مایکروسافت به عمر پشتیبانی از ویندوز 8 و نسخههای قدیمی اینترنت اکسپلورر پایان داد
ایتنا- مایکروسافت برای ترغیب کاربران به استفاده از ویندوز 10، به صورت رسمی اعلام کرد که ازین پس هیچ وصله امنیتی برای ویندوز 8 منتشر نخواهد شد.
علاوه بر این مایکروسافت پشتیبانی از نسخههای اینترنت اکسپلورر ۸، ۹ و ۱۰ را از فردا به پایان میدهد. این موضوع از آن منظر مهم است که کاربران استفاده کننده از نسخههای قبل از ۱۱ مرورگر اینترنت اکسپلورر به دلیل قطع پشتیبانی فنی از سوی شرکت سازنده بعد از تاریخ مذکور به سیبلی برای تهاجم هکرها تبدیل خواهند شد؛ از این رو بهتر است مرورگر خود را به آخرین نسخه ارتقا دهند و یا به استفاده از سایر مرورگرهای رایج رویآورند.
ردموندی ها در این صفحه از وبسایت خود اهمیت دریافت وصلههای امنیتی را برای کاربران نسخههای قدیمی اینترنت اکسپلورر و ویندوز ۸ یادآور شدهاند و به این قشر تأکید مؤکد کردهاند که هرچه زودتر به استفاده از نسخه جدید این سرویسها رویآورند.
مایکروسافت با این حرکت نشان میدهد که کماکان میخواهد کاربران را به مهاجرت به نسخه ۱۱ اینترنت اکسپلورر که سازگاری بیشتری با فناوریهای جدید روز طراحی وب داشته و از امنیت بیشتری نیز برخوردار است ترغیب کند؛ از این رو به پشتیبانی از این مرورگر در ویندوز ۷، ۸.۱ و ۱۰ ادامه خواهد داد.
البته پرواضح است که کاربران مایکروسافت خودبهخود با مهاجرت به ویندوز ۱۰ به سمت استفاده از مرورگر جدید این شرکت یعنی مایکروسافت اچ که از قابلیتهایی همچون به اشتراک گزاری مستقیم صفحات و یا حاشیهنویسی برخوردار است کشانده میشوند.
البته همانطور که پیشتر نیز اعلام کردیم، مایکروسافت دستیار صوتیکورتانا را در مرورگر اچ ادغام کرده، به گونه که کاربر میتواند به راحتی از آن برای جستجوی صوتی استفاده نماید.
علاوه بر این جالب است که بدانید پشتیبانی از نسخه ۹ مرورگر اینترنت اکسپلورر در ویندوز ویستا و ویندوز سرور ۲۰۰۸، همچنین نسخه ۱۰ این مرورگر بر روی ویندوز سرور ۲۰۱۲ همچنان ادامه خواهد داشت.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط موسسه تحلیلی Netmarketshare، هماکنون ۸.۹۵ درصد از کاربران رایانههای شخصی برای گشت و گزار در اینترنت از اینترنت اکسپلورر ۸ استفاده میکنند. این آمار استفاده برای نسخههای ۹ و ۱۰ این مرورگر به ترتیب ۶.۶۷ و ۴.۱۸ درصد میباشد.
هرچند پشتیبانی امنیتی از ویندوز ۸ از امروز خاتمه یافته، با این حال کاربران این سیستمعامل میتوانند به ویندوز ۸.۱ و ۱۰ که به ترتیب تا تاریخ دهم ژانویه ۲۰۲۳ و چهاردهم اکتبر ۲۰۲۵ تحت حمایت مایکروسافت قرار دارند مهاجرت کنند.
لازم به یادآوری است که بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مایکروسافت، هماکنون ۲۰۰ میلیون دستگاه مبتنی بر ویندوز ۱۰ در سرتاسر جهان فعال است، این در حالی است که ردموندی ها در نظر دارند طی دو سال آینده با کمک شرکای سختافزاری خود رقم را به یک میلیارد دستگاه برسانند.
در پایان نیز جالب است که بدانید ویندوز ۸ به لطف برخی تولیدکنندگان قدیمی، هماکنون بر روی ۳۰ تا ۴۰ میلیون پیسی که حدود ۲ تا ۳ درصد از این بازار را شامل میشود فعال است.