ایتنا- در ۶ ماه گذشته مردم به امید اینکه کالا ارزانتر میشود خرید نمیکنند و همین امر بازار را بیش از پیش به رکود برده است.
یک واردکننده گوشی موبایل با بیان اینکه چند ماهی است واردات کالا را بسیار محدود کردهایم، گفت: تجارتمان را به حدی که فروشگاه نمایندگی خالی نباشد کاهش دادهایم، عمدهفروشی را محدود کردهایم و اکنون اغلب نیاز بازار از طریق قاچاق تامین میشود.
به گزارش ایتنا از فارس، آیدین آرام یک واردکننده گوشی موبایل از نوسان نرخ ارز انتقاد کرد و گفت: تا زمانی که نرخ ارز در نوسان باشد امکان تجارت و فروش کالا وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر کالا را از شرکت تولیدکننده تحویل میگیریم و میفروشیم و زمانی که میخواهیم وجه کالای فروخته شده را به شرکت برند پرداخت کنیم، به دلیل افزایش نرخ ارز باید بیشتر از مبلغ اولیه بپردازیم که ادامه این روند تجارت را غیرممکن کرده است.
این واردکننده گوشیهای سونی و اچ.تی.سی با بیان اینکه چند ماهی است واردات کالا را بسیار محدود کردهایم، گفت: تجارتمان را به حدی که فروشگاه نمایندگی خالی نباشد کاهش دادهایم و عمدهفروشی را محدود کردهایم که دیگر بازارها نیز شرایط مشابهی دارند.
وی ادامه داد: به این ترتیب اکنون اغلب نیاز بازار گوشی موبایل از طریق قاچاق تامین میشود.
آرام با اشاره به اینکه رکود چندساله قبل در ۶ ماهه اخیر نهتنها کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز یافته، گفت: در سالهای اخیر قیمتها هر روز افزایش مییافت و مردم از ترس اینکه فردا کالا گرانتر میشود، خرید میکردند، اما در ۶ ماه گذشته مردم به امید اینکه کالا ارزانتر میشود خرید نمیکنند و همین امر بازار را بیش از پیش به رکود برده است.
این فعال بازار موبایل ادامه داد: در عین حال شرایط نیز برای کاهش قیمت فراهم نیست. قیمت کالای IT ارتباط مستقیمی با نرخ ارز دارد و نرخ ارز در نوسان است و کاهش نیافته است.
وی تصریح کرد: وعدههای اجرا نشده دولت برای اجرای رجیستری برای جلوگیری از قاچاق موبایل، عدم ثبات نرخ ارز، عدم کاهش نرخ ارز، تکنرخی نشدن ارز و مالیات سنگین، باعث تشدید رکود در بازار موبایل شده است.
آرام گفت: درنتیجه این شرایط و کاهش خریدهای مردم، بازار موبایل ایران حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد کوچک شده است.