چیپ دو میلیارد دلاری انویدیا برای پیشرفت در هوش مصنوعی
ایتنا - فناوری یادگیری عمیق، اخیرا پیشرفتهای چشمگیری به خود دیده است.
عرصه هوش مصنوعی در سالهای اخیر جهش و پیشرفتی قابل توجه را تجربه کرده است. درک تصاویر، گفتار و وظایف جدید مانند "چگونگی بازی کردن" به کمک نرمافزار بسیار بهتر صورت میپذیرد. اکنون شرکتی که عرصه سختافزار به آن اتکا دارد، به این حوزه نیز قدم گذاشته است.
به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از تکنولوژیریویو، اخیرا شرکت انویدیا یک چیپ تازه به نام تسلا.پی۱۰۰ عرضه کرده است که هدف آن را قدرت بخشیدن بیشتر به فناوری جدید "یادگیری عمیق" ذکر نموده است. فناوری یادگیری عمیق، اخیرا پیشرفتهای چشمگیری به خود دیده است و از جمله شرکت گوگل به تازگی نرمافزار AlphaGo را به این منظور ارائه کرد که رقبای جدی خود در این زمینه را پشت سرگذاشت.
شایان ذکر است که یادگیری عمیق به عبور اطلاعات از میان مجموعهای عظیم از سلولهای عصبی شبیهسازی شده مربوط میشود. تراشه جدید P100 به دانشمندان کامپیوتر کمک میکند تا اطلاعات بیشتری را به شبکههای عصبی مصنوعی تزریق کنند، و یا ابعاد مجموعه این شبکه را بزرگتر کنند. این اقدام در واقع کمک شایانی به پیشرفت فرآیند یادگیری عمیق خواهد نمود.
شبکههای عصبی مصنوعی چند دهه است که در اطراف ما هستند اما فناوری یادگیری عمیق تنها در پنج سال اخیر مطرح بوده است. پس از آنکه پژوهشگران متوجه شدند که تراشههایی که برای بازیهایی ویدئویی طراحی شدهاند، با گرافیک خود باعث قدرت بیشتر این فناوری میگردند.
با اینکه پردازندههای گرافیکی به طور کلی برای یادگیری عمیق بسیار اهمیت یافتهاند، اما مدیر عامل انویدیا میگوید: «اکنون وقت آن است که تراشههای مناسب و سفارشی برای این فناوری طراحی کنیم.» وی افزود: «ما برای نخستین بار یک پردازش گرافیکی با معماری اختصاصی هوش مصنوعی و نیز یادگیری عمیق طراحی کردهایم.»
به گفته او شرکت انویدیا بیش از ۲ میلیارد دلار را در تحقیق و توسعه صرف تولید تراشه جدید کرده است.