کاربردهای شبکههای اطلاعاتی در نسل پنجم موبایل بررسی شد
ایتنا- 5G به دلیل فراهم آوردن ظرفیت بالا و تعداد اتصالات بسیار زیاد در یک ناحیه میتواند بستر و زیرساخت مناسبی برای پیادهسازی سیستمهای آگاه از اطلاعات زمینهای فراهم آورد.
کاربردهای شبکههای اطلاعاتی در نسل پنجم موبایل در قالب سخنرانی علمی «شبکههای آگاه از اطلاعات زمینهای و کاربرد آنها در 5G » در مرکز تحقیقات مخابرات، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایتنا از مهر، در سخنرانی علمی «شبکههای آگاه از اطلاعات زمینهای و کاربرد آنها در 5G » ، سایه میرزایی، عضو مرکز تحقیقات مخابرات به تعاریف مربوط به اطلاعات زمینهای و مفهوم آگاه بودن از اطلاعات زمینهای در شبکههای هوشمند پرداخت و اجزای مختلف یک شبکه آگاه از اطلاعات زمینه را مورد بررسی قرار دارد که این اجزا میتواند مشتمل بر حسگرها، کاربران اطلاعات و مراکز ذخیرهسازی، مدلسازی، مدیریت و تحلیل این اطلاعات باشد.
در این سخنرانی علمی که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد کاربردهای این اطلاعات در دو زمینه اصلی بهینهسازی و مدیریت عملکرد شبکه و ارائه سرویسهای جدید تشریح و در این خصوص به پروژههای تعریف و انجام پذیرفته پرداخته شد.
در این مورد بحث شد که 5G به دلیل فراهم آوردن ظرفیت بالا و تعداد اتصالات بسیار زیاد در یک ناحیه میتواند بستر و زیرساخت مناسبی برای پیادهسازی سیستمهای آگاه از اطلاعات زمینهای فراهم آورد. در مورد روشهای مدلسازی دادههای خام و تبدیل آنها به اطلاعات زمینهای قابل استفاده برای نرمافزارهای کاربردی نیز مطالبی ارائه شد.
در پایان نیز در مورد موضوعات تحقیقاتی آتی پیشنهاداتی ارائه شد که از میان آنها میتوان به چگونگی استفاده از بستر 5G برای ذخیرهسازی، مدیریت و تحلیل دستههای مختلف این اطلاعات، مسائل مربوط به تحلیل دادههای کلان در شبکه آگاه از اطلاعات زمینهای و طراحی الگوریتمهای مناسب برای مدیریت و بهینهسازی عملکرد شبکه بر اساس این دادهها ( برای نمونه در زمینههای مدیریت منابع و یا handover در شبکه ناهمگن) اشاره کرد.