۱۰
۰
plusresetminus
يکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۵۹

نه شورای عالی فضای مجازی به اظهار نظر وزیر ارتباطات

سرور تلگرام باید به ایران منتقل شود
ایتنا-انتقال سرور تلگرام به ایران چند وقتی است رسما به عنوان یک مطالبه از سوی مسئولان مطرح است.
نه شورای عالی فضای مجازی به اظهار نظر وزیر ارتباطات


در حالی که انتقال سرور تلگرام به ایران بارها مورد تاکید قرار گرفته، دیروز وزیر ارتباطات گفت: هیچگاه درباره انتقال سرور تلگرام به ایران صحبتی نکردم، اما درست چند ساعت بعد شورای‌عالی فضای مجازی موضع متفاوتی در این باره اتخاذ کرد.


به گزارش ایتنا از فارس، عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، با اشاره به اینکه برخی شبکه‌ها زمینه جرایم سازمان یافته را فراهم کرده‌اند، به فارس گفته بود: به لحاظ استفاده شبکه‌های اجتماعی از فناوری رمزنگاری، فیلترینگ هوشمند روی این شبکه‌ها قابل اعمال نیست. برای مقابله با آسیب‌های ناشی از محتوای مجرمانه شبکه‌های اجتماعی خارجی سه اقدام اساسی باید انجام شود.
اقدام اول این است که به شبکه های اجتماعی وابسته و مرتبط با کشورهای معاند و سرویس‌های جاسوسی بیگانه، به هیچ عنوان اجازه فعالیت داده نشود و اینگونه شبکه‌ها بطور کامل مسدود شوند.
اقدام دوم این است که صرفاً به آن دسته از شبکه‌های اجتماعی خارجی غیرمعاند اجازه فعالیت در فضای مجازی کشور داده شود که اولاً از قوانین ایران کاملاً تبعیت کنند، ثانیاً سرورهای خود را به داخل کشور منتقل کنند و ثالثاً مراجع ذیصلاح مجوزهای لازم را اخذ کنند.
سومین و مهم‌ترین اقدام نیز تقویت شبکه های اجتماعی داخلی در مقابله با آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی خارجی است. کشورهای توسعه یافته، صرفاً در صورتی که شبکه‌های اجتماعی از قوانین آنها تبعیت کنند و سرورهای خود را به داخل کشور آنها منتقل کند به این شبکه‌ها اجازه فعالیت می‌دهند اما متاسفانه در کشور ما شبکه های اجتماعی بیگانه بدون اخذ مجوز مشغول فعالیت هستند.»

همچنین سید محمدرضا آقا میری عضو کارگروه فیلترینگ در پاسخ به این سوال که در رای کارگروه فیلترینگ برای فیلتر نشدن تلگرام آیا این شبکه ملزم شده سرور خود را به ایران منتقل کند، اظهارداشت: «اگر تلگرام سرور خود را به ایران نیاورد در رقابت با شبکه‌های اجتماعی دیگر حذف خواهد شد. این خواسته‌ها کاملاً منطقی است که بخشی از آنها به پلیس فتا مربوط می شود. گاهی جرم‌هایی در بستر تلگرام انجام می‌شود که شاکی و متهم دارد و زمانی که سرور در ایران نباشد قاضی باید به چه چیزی استناد کند و در نبود این امکان حقی ضایع خواهد شد.»

همچنین سردار کمال هادیان‌فر رئیس پلیس فتا نیز گفته بود: «در اولین خواسته ایران از شرکت تلگرام تاکید شده با توجه به حجم زیاد کاربران ایرانی این شرکت، تلگرام باید سرورهای خود را به داخل خاک ایران منتقل کند. در حال حاضر بیشترین پرونده‌های ما در خصوص فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله داعش فارسی، جرائم اخلاقی و ... در فضای شبکه تلگرام انجام می‌شود و طبق قوانین جهانی شرکت تلگرام موظف به انتقال سرورهای خود به داخل کشورمان است. البته مدیر شرکت تلگرام عنوان می‌کند که به واسطه تحریم ایران قادر به انتقال سرورهای خود به داخل خاک کشورمان نیست و این در حالیست که در همین فضا از فضای سایبری ایران استفاده می‌کند. هادیان‌فر خاطر نشان کرد: در حال حاضر وزارت ارتباطات و پلیس اینترپل در حال پیگیری درخواست‌های ایران از کمپانی تلگرام هستند و این کمپانی در صورت تمایل برای ادامه فعالیت در ایران ملزم است تا سرورهای خود را به خاک ایران منتقل کند.»

علیرغم ثبت این اظهار نظرها در آرشیو عمومی، وزیر ارتباطات روز گذشته در پاسخ به این سوال که وعده انتقال سرور تلگرام به ایران به کجا رسید، گفت: «هیچ گاه درباره انتقال سرور تلگرام به داخل کشور صحبت نکردم، بلکه همیشه اعلام کردم سیاست وزارت ارتباطات اولویت استفاده از شبکه‌های بومی و استفاده صحیح از شبکه‌های خارجی است.»

در حالی که ظهر دیروز اصل موضوع از سوی وزیر رد شد، چند ساعت بعد در جلسه شورای عالی فضای مجازی الزام ذخیره سازی تمامی شبکه‌های پیام رسان در داخل کشور به تصویب رسید.

در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست حسن روحانی رییس جمهوری، مقرر شد همه شبکه‌های پیام رسان برخط فعال کشور ظرف یکسال آینده انبارش یا ذخیره سازی داده‌های (دیتا) خود را در داخل کشور انجام دهند. در این جلسه شرکت‌های خارجی پیام‌رسان فعال در داخل برای ادامه فعالیت خود ملزم خواهند شد تا همه اطلاعات و فعالیت مرتبط با شهروندان ایرانی را به داخل منتقل کنند.

این مصوبه تاکید کرد که صرف نظر از توانایی اجرای مسئولان اجرایی که منجر به پاسخ گویی می شود، اصل موضوع انتقال سرور پیام‌رسان تلگرام مورد تایید مسئولان بوده و هست.
کد مطلب: 43217
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
فکر کردید دیوانه اند سرورهاشونو به ایران منتقل کنند؟ یا ما دیوانه ایم که اگر انتقال دادند همچنان استفاده کنیم؟ مردم به شمایی که همه رو غیر از اقلیت تندروی خودتون نفوذی میدونید اعتماد ندارند، میدونن علت خشم و غضبتون نسبت به شبکه های اجتماعی چیه و برای چی اصرار دارید که سرورهاشونو تحت کنترل شما قرار بدن. بنابر این بهتره بیخود منتظر انتقال اینها نباشید و مستقیم برید سر اصل مطلب و فیلترشون کنید. اما بدونید تقریبا تمام جمعیت ایران از این شبکه ها استفاده میکنند و فیلتر اونها چیزی به همراه نداره جز افزایش نارضایتی عمومی. اگر اینو میخواید بسم الله.
feedback
Iran, Islamic Republic of
اینا فکر کردن باید هر کاری کنی مجوز بگیری
مجوز چاه باز کنی هم میدن که بگن مدیر هستن
فکر کن سایت ها بخوان برای فعالیتاز تک تک کشورها مجوز بگیرند!
قاضی باید به چه چیزی استناد کند یعنی تمام اطلاعات در دسترس خواهد بود
feedback
Iran, Islamic Republic of
خواسته مردم چیز دیگه هست
feedback
Iran, Islamic Republic of
فکر کردن در دنیای اینترنت کسی حسابشون میکنه
سن همشون بالای 50 هست
اصلا اگر ایران از اینترنت شیفت دیلیت بشه به نظرتون کسی در دنیا متوجه میشه؟
feedback
Iran, Islamic Republic of
پس اقایون میگن تمام کشورهای دنیا باید تابع خواسته های ما باشند یا فیلترشون میکنیم، عجب!
feedback
Iran, Islamic Republic of
منظورش از جرایم سازمان یافته برنامه ریزی و هماهنگی مردم برای انتخاباته.
آرمین
feedback
Iran, Islamic Republic of
آقای خرم آبادی واقعا حیف که توهمشهری من هستی! !!
واست متاسفم!
آرمین
feedback
Iran, Islamic Republic of
مردم از شبکه های اجتماعی برای خواسته های به حقشون استفاده می کنن، آقا ما مخالف این کارای شما هستیم! چرا متوجه نیستی؟میخوان با این کارشون سرک بکشن توزندگی خصوصی ملت،!من که از اون بیسفون شمااستفاده نمی کنم
feedback
Netherlands
این آقا گفته "کشورهای توسعه یافته، صرفاً در صورتی که شبکه‌های اجتماعی از قوانین آنها تبعیت کنند و سرورهای خود را به داخل کشور آنها منتقل کند به این شبکه‌ها اجازه فعالیت می‌دهند"
ظاهراً ایشون هر چیزی در تخیلش می‌گنجه را به اسم واقعیت ذکر میکنه و معلوم نیست این اطلاعات غلط را از چه بولتنی آورده. اگه اینطور باشه که همه شبکه‌های اجتماعی باید در همه کشورهای دنیا سرور داشته باشند!
a
feedback
Iran, Islamic Republic of
...برای مقابله با آسیب‌های ناشی از محتوای مجرمانه شبکه‌های اجتماعی خارجی سه اقدام اساسی باید انجام شود.....
و اقدام اساسی رفع تحریم آی پی با منشا ایران است که عملا دست دانش پژوهان را برای کسب دانش که لازمه هر نوع حرکت دفاعی در فضای مجازی و اینترنت است از کسب علوم روز دنیای اینترنت کوتاه کرده است. بدون دانش کافی هر حرکتی در فضای اینترنت مانند توی چاه رفتن با طناب پوسیده است.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ