ایتنا- دانشمندان ميگويند امكان بارگذاري حجم بيشتري از اطلاعات روي اين باكتريها نيز وجود دارد و به تدريج ميتوان از اين شيوه براي ساخت تجهيزات زيستي و تركيبي استفاده كرد.
رایانهها هرروز بیشتر از گذشته به موجودات زنده شبیهتر میشوند، و شیوه ابداعی جدید نیز به شدت این شباهت افزودهاست، شیوهای که براساس آن میتوان خطوطی از کدهای رایانهای را دروت باکتریهای زنده ذخیره کرد.
براساس گزارش ساينس، اين كدها ميتوانند به عنوان كدهاي ژنتيكي از نسلي به نسل ديگر باكتريها انتقال پيدا كنند. اين ابداع جديد امكان ذخيرهسازي ۱۰۰ بايت اطلاعات را درون يك ايكولاي فراهم ميآورد اما دانشمندان ميگويند امكان بارگذاري حجم بيشتري از اطلاعات روي اين باكتريها نيز وجود دارد و به تدريج ميتوان از اين شيوه براي ساخت تجهيزات زيستي و تركيبي استفاده كرد.
تمامي اين قابليتها به لطف ويرايشگر ژن CRISPR-Cas امكانپذير است. اين ابزار درحال حاضر شيوههاي جديد را براي بازنويسي تكههاي دي ان اي فراهم آوردهاست و اكنون دانشمندان دانشگاه هاروارد توانستهاند از فرايند ويرايشگري خود باكتري براي نوشتن كدهاي ويژه استفاده كنند.
زماني كه باكتري ويروسي را ريابي ميكند، بخشي از دي.ان.اي آن را درون ژنوم خود كپي ميكند تا در آينده بتواند آن را شناسايي كند. اين ليست امنيتي درون باكتري از نسلي به نسل ديگر منتقل ميشود،و به اين شكل است كه ارگانيزمها در طول زمان ميتوانند در برابر برخي از ويروسها مقاوم شوند.
در اين پروژه محققان كدهاي خود را خلق كرده و به عنوان ويروس به باكتري معرفي كردند. زماني كه ويروس تقلبي به باكتري معرفي شد، فرايند هميشگي رخ داد و بخشي از دي.ان.اي آن درون ژنوم باكتري كپي شد. به گفته دانشمندان هر نوع اطلاعاتي از شعر گرفته تا برنامههاي رايانه اي را ميتوان درون اين كدها گنجاند. با اين همه تكرار اين فرايند درون بدن سلول زنده با استفاده از فرايندهاي طبيعياش كار چالشانگيزي است زيرا كار با سلولهاي زنده كاري دشوار است.
به گفته محققان اين قابليت باكتريها كاراييهاي فراواني خواهد داشت، برخي از سلولها از گنجايش ذخيرهسازي ۳۰۰۰ بايت داده برخوردارند و حتي ميتوان به طراحي حافظههاي رايانهاي از جنس باكتريهاي مهندسي شده ژنتيكي فكر كرد.