پیشبینی درآمد ۵۰۰ میلیون دلاری موتور جستوجوهای بومی در ایران
ایتنا - جستجوگر بومی تنها با ارائه خدمات برای کاربران میتواند به اندازه فروش سرمایههای ملی و مواد اولیه کشور ارزش ایجاد کند.
مدیر پروژه جستجوگر بومی گفت: در صورت حمایت کاربران ایرانی و فرهنگسازی در استفاده از جستجوگرهای بومی، گردش مالی تجارت الکترونیک ایران به اندازه درآمد فروش یک سال گاز کشور خواهد شد.
به گزارش ایتنا از فارس، امیرعلی خیراندیش با بیان این مطلب اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته از لحاظ اقتصادی حدود دو درصد تولید ناخالص (GDP) به تجارت الکترونیک اختصاص دارد، اگر این موضوع در کشور ما محقق شود، قابل پیشبینی است که بیش از ۱۰ میلیارد دلار در صنعت تجارت الکترونیک ایران گردش مالی وجود داشته باشد که این رقم معادل فروش یک سال از صادرات گاز و یا خرید بیش از یکصد هواپیمای بوئینگ است.
مدیر اجرایی پروژه جستجوگر بومی تصریح کرد: نکته قابل تامل این است که برای کسب این درآمد نه سرمایههای ملی و مواد اولیه کشور به فروش میرسد و نه هزینههای گزاف برای ایجاد خرید دستگاهها و احداث کارخانهها اختصاص یافته است، بلکه جستجوگر بومی تنها با ارائه خدمات برای کاربران ارزش ایجاد میکند.
خیراندیش گفت: موتورهای جستجو در کشورهای توسعهیافته به عنوان یکی از زیرساختهای مهم تجارت الکترونیک و صنعت فناوری اطلاعات به حساب میآیند و بر همین اساس اگر قرار است جهش و رونقی در صنعت IT کشور صورت پذیرد، ابتدا باید شاهد اراده ملی و حمایت همهجانبه از جویشگرهای بومی باشیم.
وی ادامه داد: اگرچه قابل پیشبینی است درآمد موتورهای جستجوگر بومی در ایران به طور مستقیم سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار است اما تاثیرات آن در تجارت الکترونیک کشور میتواند این صنعت را به رونق ۱۰ میلیارد دلاری از طریق معرفی بازارهای محلی و صنایع کوچک برساند، رقمی قابل توجه که موجب یگانگی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در خاورمیانه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی به حمایتهای معنوی مردم و فرهنگ سازی در استفاده کاربران از جویشگرهای بومی نیاز داریم، افزود: ظرفیت درآمدزایی جستجوگرهای بومی کمتر از کشف میدانهای جدید نفت و گاز نیست ولی از آنجایی که این صنعت در کشور ناشناخته است باعث شده آنطور که باید و شاید نتوانیم از چنین پتانسیل بالقوهای بهرهبرداری کنیم.
خیراندیش با اشاره به اینکه یکی از شاخصههای توسعه یافتگی صنعت IT، داشتن موتور جستجوی بومی است، افزود: تا همینجا هم جستجوگرهای عام از فقدان جویشگر بومی در ایران میلیونها دلار درآمد کسب کردهاند و امروز زمان آن فرارسیده با فرهنگسازی، این ثروت بزرگ را مردم خودمان در اقتصاد کشور به گردش درآورند.
در صورت حمایت کاربران ایرانی از هر چیز بنجل دیگهای هم همین اتفاق میفتد. سئوال اینه که چرا باید کاربر ایرانی از چیزهای بنجل و به درد نخور حمایت و استقبال کنه؟
مسولان این موتورهای جستجو را در اختیار متخصصان مطرح و جوانهای متخصص ایرانی بگذترند تا شاهد رشد اینها باشیم ..دست دولت باشه پیشرفت نمیکنه، اگر میخواییم پیشرفت کنیم باید مثل کشورهای پیشرفته این حوزه محصولات خاص ایرانی داشته باشیم