۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۱

دو روایت متناقض از قاچاق در بازار موبایل

رشد قیمت‌ها در کسادی بازار
ایتنا - علائالدین به دو گروه فورشنده تقسیم شده است. یک گروه میگوید که ماموران قاچاق آمده‌اند و دیگر نمی‌آیند و می‌توان قاچاق خرید، و برخی می‌گویند ماموران قاچاق جنس‌ها را برده‌اند می‌توان کالای غیرقاچاق خرید.
دو روایت متناقض از قاچاق در بازار موبایل


کسبه بازار موبایل دو روایت متناقض از برخورد با قاچاق دارند، عده‌ای حضور داشته و دیده‌اند که مأموران کمی قبل انبارهای طبقه منفی ۳ و برخی مغازه‌ها را از گوشی قاچاق خالی کرده‌اند و عده‌ای نیز به استناد اینکه هر روز حضور داشته‌اند عکس این مطلب را شهادت می‌دهند.


به گزارش ایتنا از فارس، فاطمه سامعی، بازار گوشی تلفن همراه روزهای ساکتی را پشت سر می‌گذارد.

این روزها راهروهای تنگ پاساژ شلوغ علاءالدین دیگر مملو از جمعیتی که به هم تنه می‌زنند، نیست. بازار علاء الدین نمایی از اوضاع بازار گوشی موبایل را حکایت می‌کند. این سکوت معمولی نیست.

فروشنده‌های سرشلوغ علاءالدین که به دلیل مشغله زیاد اغلب وقت و حوصله مشتری پرچانه یا مشتری‌گذری را ندارند، این روزها حوصله بیشتری به خرج می‌دهند.

به سبک عادت اهالی بازار، فروشندگان بازار موبایل نیز همیشه از اوضاع گلایه‌مند هستند اما سکوت اخیر بازار به گلایه این روزهای آنها رنگ جدی‌تری می‌دهد.

برخی از کسبه، علت این انفعال را تقارن ماه محرم و صفر با طرح برخورد با کالای قاچاق در بازار می‌دانند.

طرح مبارزه با قاچاق کالا در اغلب اصناف از جمله گوشی، موبایل از اول آبان‌ماه اجرایی شده است.

با گشتی در راه‌روهای پاساژ علاء الدین، ویترین‌های بی‌رمق به چشم می‌آیند که دیگر جذابیتی برای جلب مشتری ایجاد نمی‌کنند. یکی از اهالی بازار علاقه‌مند بود بگوید از ترس جمع‌آوری کالای قاچاق چیزی در ویترین ندارد که مشتری را جذب کند. او می‌گفت که خیلی‌ها همین کار را می‌کنند. از ویترینشان می‌توانید این ترس را بفهمید.

طبیعی است که بازار فروش لوازم جانبی گوشی موبایل نیز از بازار فروش گوشی موبایل تبعیت می‌کند. یک فروشنده قاب فانتزی و لاکچری گوشی که تلاش داشت خبرنگار را برای خرید یک قاب جدید متقاعد کند، با یک سوال درددلش باز شد و گفت: «دو ماه پیش قاب‌ها را خریده‌ام حالا فقط می‌خواهم با همان قیمت جنس را رد کنم. او گفت که ماه پیش حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمد داشته و ۷ میلیون اجاره مغازه را درآورده که ۸۰۰ هزار تومان برای خودش و شریکش باقی مانده است. او گفت که قصد دارد از اینجا برود زیرا فروش لوازم جانبی در بالای شهر بهتر است.

اما پشت سکوت بازار، اهالی از نگاه خود ماجرای جالبی را جلو می‌برند. داستان مأموران مبارزه با قاچاق که معلوم نیست آمده‌اند یا نیامده‌اند و آمدن و نیامدنشان در عمل توفیر زیادی دارد.

برخی فعالان بازار می‌گویند یک ماه پیش با آغاز مبارزه با کالای قاچاق، مأموران اجرای قانون آمدند و جنس‌های قاچاق را از انبارهای منفی ۳ و برخی مغازه‌های از پیش آمار گرفته شده جمع کردند.

برخی دیگر که بیشتر نماینده و عامل فروش شرکت‌ها هستند و اصولاً‌ سود و زیان فروش نباید زیاد برایشان اهمیت داشته باشد می‌گویند که مغازه‌دارها دروغ گفتند و از زمان اعلام مبارزه با کالای قاچاق، هیچ مأموری به پاساژ نیامده است.

پشت تناقض‌گویی همسایه‌ها، می‌توان ردپای دو نیاز مختلف را دید.

عده‌ای که می‌خواهند به مشتری‌ها علامت امنیت بدهند و می‌گویند مأموران قاچاق قبلاً کالای قاچاق را از بازار جمع کرده‌اند و اکنون مشتری می‌تواند بدون نگرانی کالای با اصالت بخرد و صدای پنهان دیگری می‌گوید: مأموران قبلاً‌ آمده‌اند و دیگر نمی‌آیند با خیال راحت قاچاق بخرید.

سوی دیگر ماجرا عده‌ای هستند که به جمع نشدن قاچاق معترضند و از اینکه همسایه‌شان کالای قاچاق را با گارانتی اصلی یا تقلبی می‌فروشد گله‌مند‌ هستند. آنها می‌گویند اثری از مأموران اعمال مقررات نبوده و نیست.

این روزها اما قیمت‌ها در بازار راکد رشد داشته و اغلب برندها هر یک به دلیلی افزایش قیمت داشته‌اند.

به گفته یکی از اهالی قبل از سال بازار کمی تکان خورد، اما از شروع سال جدید بازار به خواب رفت و تاکنون هیچ گاه حتی در ایام محرم و صفر بازار به این ساکتی نبوده است. او می‌گوید: از نیمه مهر‌ماه رکود عجیب شده است.
کد مطلب: 46343
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ