شبکههای اجتماعی خارجی باید هم نماینده حقوقی داشته باشند و هم دیتا را به ایران منتقل کنند
ایتنا- فیروزآبادی: کانالهایی گه دارای بیشتر از پنجهزار مخاطب هستند، در صورت عدم ثبت در وزارت ارارشاد، غیرقانونی تلقی خواهند شد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی از الزامات جدیدی برای فعالیت شبکه های اجتماعی خارجی در ایران خبر داد و گفت: این الزامات به صورت پیشنهاد به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده است.
به گزارش ایتنا از مهر، ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه سیزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر مصوبه جدید شورای عالی فضای مجازی در خصوص فعالیت شبکههای پیام رسان موبایل و شبکههای اجتماعی اظهار داشت: کلیات پیشنهادی از سوی مرکز ملی فضای مجازی در مورد فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی و شبکههای اجتماعی داخلی به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید.
وی با بیان اینکه این پیشنهاد حاصل اخذ نظر از تمامی فعالان حوزه فضای مجازی و ذی نفعان و دانشگاهیان است، افزود: بر اساس این پیشنهاد الزاماتی را برای فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی در ایران تعیین کردهایم که در صورت تصویب در شورای عالی فضای مجازی قابل اجرا خواهد بود.
فیروزآبادی گفت: بر مبنای این تصمیم شبکههای خارجی که در ایران فعالیت خواهند داشت باید نماینده حقوقی داشته باشند و به ثبت برسند. در همین حال باید دیتای خود را به داخل ایران منتقل کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه امروزه برخی کشورها مانند چین این الزامات را برای فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی در نظر گرفتهاند، گفت: حتی در کشوری مانند چین این الزام وجود دارد که شرکتهای اقتصادی نیز حق ندارند اطلاعات را از کشور خارج کنند. در این رابطه ما نیز پیشنهادمان در خصوص فعالیت شبکههای اجتماعی و پیام رسان خارجی بر این منوال خواهد بود.
فیروزآبادی گفت: در پیشنهاد دیگری موضوع سیاستهای تشویقی شبکههای اجتماعی داخلی مدنظر قرار گرفت به این ترتیب که شبکههای ایرانی داخلی با مالکیت ایرانی، نرمافزار داخلی و مدیریت ایرانی شکل بگیرند که بانک اطلاعاتی آنها نیز در داخل ایران خواهد بود.
وی افزود: بر اساس این سیاستهای تشویقی چنانچه این شبکه ها تا یک میلیون مشترک داشته باشند، به آنها اجازه تبلیغات خواهیم داد. چنانچه از یک تا سه میلیون مشترک داشته باشند سازمانهای دولتی تبلیغاتشان را روی این شبکهها انجام می دهند و در صورتی که این شبکهها از سه تا پنج میلیون مشترک داشته باشند اجازه عرضه خدمات بانکی و دولت الکترونیکی روی آنها صادر میشود. در همین حال این شبکهها به عنوان شرکتهای دانش بنیان تلقی میشود و از مزایای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بهره میبرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: همچنین برای شبکه های اجتماعی داخلی که بالاتر از ۵ میلیون مشترک داشته باشند اجازه اتصال به شبکه فراهم خواهد شد و به عنوان اپراتور تلقی میشوند به این ترتیب این شرکتها میتوانند بدون پرداخت هزینه اپراتوری که هم اکنون برای اپراتورهای ارتباطی ۳۰۰ میلیون یورو در نظر گرفته شده است به عنوان یک اپراتور فعالیت کنند.
فیروزآبادی تاکید کرد: این پیشنهادات به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده و کلیات آن به تصویب رسیده است.
شفاف سازی فضای مجازی در آستانه انتخابات دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص چالش های فضای مجازی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و مدیریت این فضا گفت: ما تصمیم گرفتیم در مورد فعالیت این فضا شفاف سازی صورت بگیرد، از آنجا که بسترهای مناسبی برای استفاده مردم از فضای مجازی فراهم شده است و سرعت اینترنت قابل قبول و ضریب نفوذ بالا و تعرفه مناسب است، نگرانیهایی برای عدم شفافیت لازم برای کسانی که در این فضا فعالیت می کنند، وجود دارد. بر این اساس توصیه شده است که تمامی اپراتورهای مخابراتی نسبت به ثبت هویت استفاده کنندگان از این فضا اقدام کنند.
وی ادامه داد: در این زمینه استقبال خوبی صورت گرفته است و در تاریخ تعیین شده شاهد همکاری مردم با اجرای این طرح بودیم. همچنین امیدواریم در مدت زمانی باقیمانده با هویتهای مشخص و معلوم در کل شبکه مواجه شویم.
۷۰۰ کانال و صفحه اجتماعی پرمخاطب به ثبت رسیدند فیروزآبادی تصریح کرد: همینطور نیز تصمیم گرفته شد فعالیت شبهه رسانه هایی که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند ساماندهی شود. بر این اساس مقرر شد شبکههایی که دارای بیش از ۵ هزار مخاطب هستند اطلاعات هویتی خود را به صورت داوطلبانه در سامانه وزارت ارشاد به ثبت برسانند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در صورتی که این شبکهها این اقدام را انجام ندهند فعالیت آنها غیرقانونی تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه شاهد استقبال خوبی از فعالان شبهه رسانهها هستیم، در پاسخ به مهر گفت: تا دو روز نخست اعلام شده برای این طرح بالغ بر ۷۰۰ کانال و صفحه اجتماعی دارای بیش از ۵ هزار مخاطب در سامانه وزارت ارشاد به ثبت رسیده است.
فیروزآبادی افزود: برای رسانههایی که میخواهند به صورت قانونی در کشور فعالیت کنند، این موضوع کفایت میکند و در مورد برخورد با شبکه ها و کانالهایی که به صورت غیرقانونی فعالیت خواهند داشت، به موقع تصمیم میگیریم.
الزام برنامه ششم برای ارتقاء ۳۰ رتبهای جایگاه دولت الکترونیک دبیر شورای عالی فضای مجازی با انتقاد از وضعیت نامناسب دولت الکترونیک در ایران و سایت های نهادهای دولتی گفت: سایتهای مربوط به ادارات دولتی و دولت الکترونیک وضعیت نامناسبی دارند و رتبه جهانی ایران در حوزه دولت الکترونیک سه رقمی است. از این رو، ما قصد داریم در برنامه ششم توسعه الزامی داشته باشیم تا جایگاه ایران در حوزه دولت الکترونیک بهبود یابد و حداقل ۳۰ رتبه ارتقاء داشته باشیم.
وی ادامه داد: بخش مهمی از سایتهای دولتی به روزرسانی نمیشود و تعداد دامنههای «دات.آی.آر» سایتهای دولتی کم است. بنابراین در حال مطالعه در مرکز ملی فضای مجازی هستیم تا مصوبهای را برای شورای عالی فضای مجازی آماده کنیم که سازمانهای دولتی از دامنه «دات.آی.آر» استفاده کنند. در این زمینه آمارهایی را به دست آوردهایم، اما برآوردها نشان میدهد که آمار دقیقی از تولید محتوای فارسی در فضای مجازی وجود ندارد، اما از آنجایی که عمده رفتار فضای مجازی را سایتهای پرترافیک تعیین میکنند، برآورد میشود که ۳۰ تا ۳۵ درصد این سایتها به زبان فارسی هستند.
فیروزآبادی خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز الزامی وجود دارد که سازمان های دولتی و دستگاههای اجرایی سرورهای خود را به داخل کشور منتقل کنند و در داخل میزبانی شوند و حتی از دامنه ایرانی استفاده کنند. این الزام باید تحت کنترل قرار گیرد.
حتما در اسرع وقت دیتاشونو میارن دو دستی تقدیم میکنن! :))
فرمایش دیگه قربان؟ چطوره در صفحه ثبت نام آدرس دقیق کاربرها رو هم بگیرند و ثبت کنن یه وقت برادران گرامی که میخواین بفرستین پیشون به زحمت نیفتن؟
هیچ کانالی رو کسی نمیاد ثبت کنه، شما چیزی در مورد امنیت شنیدید
مردم خودشون باید تشخیص بدن که چی درست هست
اگر هم کسی کانالش رو در تلگرام ثبت کرده همون وابسته ها به سایت های خبری و صدا و سیما هستند و با غیر
فرمایش دیگه قربان؟ چطوره در صفحه ثبت نام آدرس دقیق کاربرها رو هم بگیرند و ثبت کنن یه وقت برادران گرامی که میخواین بفرستین پیشون به زحمت نیفتن؟