۰
plusresetminus
سه شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۹

آیا همه اطلاعات ساختمان پلاسکو از بین رفت؟

ایتنا - شاید برخی اطلاعات مفقود شده، به واسطه مشتریان و افراد ذینفع یا طرف حساب‌ها جمع آوری شود، اما بدون شک این اطلاعات کامل نخواهند بود.


یک کارشناش امنیت اطلاعات گقت: علت نگرانی و مراجعه مجدد بسیاری از کسبه پلاسکو به محل حادثه، حفظ اسناد حسابداری و کامپیوترها بود و این حادثه علاوه بر زیان‌‌ مالی آشکار زنگ خطر نگهداری اسناد را برای صنوف و سازمان‌ها به صدا درآورد.

به گزارش ایتنا از فارس فرهاد رحیمی در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به از بین رفتن اسناد کسبه در حادثه پلاسکو، اظهار داشت: در این حادثه تاسف‌بار دلیل نگرانی بسیاری از کسبه که باعث مراجعه آنها به حل حادثه شد، خروج اسناد و کامپیوترها برای حفظ اسناد حسابداری بود. در حالی که در صورت ذخیره‌سازی اطلاعات روی سامانه‌های الکترونیک و همچنین استفاده صحیح از نظام بانکداری الکترونیک و وجود اسناد تضمینی این نگرانی وجود نداشت.

این کارشناس امنیت اطلاعات تصریح کرد: بر اساس برآوردهای اولیه، نخستین خسارت مالی فروریختن پلاسکو، بیکار شدن ۴ هزار کارگر صنعت پوشاک کشور و خسارت ۱۵۰۰ میلیارد تومانی است که با مساعدت ارگان‌های مسوول تا حدی قابل جبران است، اما موضوع مهم از بین رفتن اطلاعات و اسناد تعهدآور واحدهای تولیدی فعال در پلاسکو بود که متأسفانه بسیاری از آنها مانند چک‌ها، سفته‌ها، مدارک مرتبط با خرید، فروش، سفارشات و اطلاعاتی از این قبیل از بین رفته و قابل برگشت نیست.
وی گفت: شاید برخی اطلاعات مفقود شده، به واسطه مشتریان و افراد ذینفع یا طرف حساب‌ها جمع آوری شود، اما بدون شک این اطلاعات کامل نخواهند بود.

وی حادثه ساختمان پلاسکو را زنگ خطری برای تمامی صنوف و سازمان‌هائی دانست که به صورت سنتی از اطلاعات و اسناد خود نگهداری می‌کنند یا علیرغم استفاده از ابزارهای الکترونیکی ذخیره‌سازی اطلاعات، برنامه ریزی مناسبی برای پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات هنگام بروز حوادث غیرمترقبه ندارند.
وی ادامه داد: اکنون وضعیت کسبه‌ای که اسناد خود را به صورت فیزیکی در واحدهای این ساختمان نگهداری می کردند با افرادی که اطلاعات خود را غیر از کامپیوترهای مستقر در ساختمان پلاسکو در جای دیگری ذخیره نکرده اند یکسان است.

رحیمی با اشاره به افزایش روز افزون حجم اطلاعات در کسب وکارها و سازمان‌ها بر ضرورت نگهداری الکترونیکی اطلاعات و پشتیبان گیری از آنها در مکان های فیزیکی مختلف، تاکید کرد و گفت: برای بیمه شدن اطلاعات لازم است Backupها نیز حتما کاملاً به روز باشند.
وی ادامه داد: امروزه نیاز به فضائی امن برای مدیریت اطلاعات شامل ذخیره سازی، طبقه بندی، بازیابی و توزیع اطلاعات ضروری شده که دیتاسنترهای فیزیکی، ماژولار و فضاهای ذخیره ابری با رعایت اصول پدافند غیرعامل، گزینه‌های مناسبی برای نگهداری امن اطلاعات در حوادث غیر قابل پیش بینی هستند. همچنان که این بار نیز اگر اسناد کسب‌وکارهای پلاسکو در دیتاسنترهایی با Backup مطمئن نگهداری می شد، در صورت از بین رفتن اسناد فیزیکی یا اطلاعات الکترونیکی دیتاسنتر اول، دسترسی به فایل های الکترونیکی که در محل امن دیگری نگهداری می شد میسر بود.
 
کد مطلب: 47701
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ