ژيراير وارتانيان، عضو كميته تلفن اينترنتي VOIP انجمن شركتهاي اينترنتي، در گفتوگو با ايلنا با بيان اين كه هيچكس ناظر بر عملكرد ICPها در قاچاق ترمينيشن نيست، اظهارداشت: متاسفانه مجوز ترمينيشن به عتبات عاليات فقط به ICPها داده شد و شركتهاي تلفن اينترنتي تنها در اورجينيشن (داخل به خارج) سهم دارند.
وي با اشاره به آييننامه VOIP از سوي سازمان تنظيم مقررات براي مجوز ترمينيشن، گفت: براي دريافت مجوز در ظاهر دست همه شركتها را بازگذاشتند؛ اما در باطن تنها تعداد بسيار كمي از شركتها از عهده اين شرايط بر ميآمدند.
وارتانيان، انحصار در حوزه اينترنت توسط چند شركت بزرگ وابسته به دولت را به ضرر ديگر شركتها دانست و يادآور شد: استفاده و سودي كه اين شركتها در قالب ترمينيشن قاچاق ميبرند، بيحد و مرز است؛ اما شركتهاي كوچك اينترنتي بايد منتظر تصويب آييننامه VOIP از سوي سازمان تنظيم مقررات بمانند.
وي، با اشاره به يكي از ICPهاي بزرگ كه بيش از 800 پورت تلفن را به صورت قاچاق ترمينيشن ميكرد، تصريحكرد: بايد جلوي فعاليت غيرقانوني بعضي از اين شركتها در حوزه تلفن اينترنتي گرفته شود.
عضو كميته VOIP انجمن ISPها، با اشاره به تصويب آييننامه VOIP از سوي رگولاتوري اظهارداشت: در صورتي كه آيين نامه VOIP بدون تغيير به مرحله اجرا گذاشته شود، شركتها قادر نخواهند بود مبالغ ضمانتنامه را پرداخت كنند و عملا با شكست مواجه خواهد شد. وي با بيان اين كه تغيير در كميسيون تنظيم مقررات سازمان از ديگر عواملي است كه تصويب آييننامه VOIP را با تاخير مواجه خواهد كرد، اظهار اميدواريكرد كه كارشناسان جديد كميسيون در جهت منافع ضعف اقدام به تصويب آييننامه VOIP كنند.
وارتانيان، تشكيل اتحاديه را از ديگر عواملي دانست كه ميتواند مشكلات صنف را برطرف كند و تصريح كرد: با توجه به آن كه يك سال از تدوين آييننامه VOIP ميگذرد؛ اما سازمان تنظيم مقررات هنوز دست به تصويب آن نزده است و اين امر گواه آن است كه سال گذشته از سوي مديران سازمان در خصوص اين آييننامه بسيار عجولانه تصميم گرفته شد.
وي افزود: در تدوين آيين نامه VOIP كار كارشناسي انجام نگرفت كه اين مساله خطراتي را متوجه صنف و شركتهاي تلفن اينترنتي ميكرد.
مدير عامل سايبرتل، با اشاره به تغيير و تحول مديريتي در سازمان اظهار اميدواري كرد كه تصويب آييننامه VOIP از سوي مديران جديد به سمت منافع صنف حركت كند.