۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۶

نقشه‌های ماهواره‌ای، روشی نوین برای مقابله با جنگل‌زدایی

ایتنا- بدین ترتیب اطلاعات مهم جغرافیایی که بر نقشه‌های ماهواره‌ای مبتنی هستند و با ابزارهای کامپیوتری استفاده می‌شوند، کاربرد عام و مهم‌تری در عرصه حیات بشریت ایفا خواهند نمود.
نقشه‌های ماهواره‌ای، روشی نوین برای مقابله با جنگل‌زدایی


نقشه‌های اینترنتی و ماهواره‌ای علاوه بر کاربردهای اصلی یعنی مسیریابی و جست‌وجوی مکان‌های موردنظر، در عمل کاربردهای فراتر از انتظار یافته و در بسیاری امور مفید و حتی جهانی، به کار می‌آیند.
این نقشه‌ها، از جمله روشی جدید برای مقابله با جنگل‌زدایی به حساب می‌آیند و نشان می‌دهند که آسیبی که به بعضی جنگل‌ها وارد شده است، بسیار وسیع‌تر از پیش‌بینی‌هاست و نتیجتا می‌توان بدنبال راه حل‌های مناسبی برای این مخاطرات بود.


به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از انگجت، جنگل‌زدایی به ریشه‌کنیِ درختان جنگلیِ یک منطقه یا زمین گفته می‌شود که در نتیجۀ آن، تمام یا بخش بزرگی از درختان قطع می‌شود و پهنۀ جدید به عنوان یک منطقۀ غیرجنگلی مورد استفاده قرارمی‌گیرد. تبدیل زمین‌های جنگلی به مزارع و یا استفادۀ شهری، نمونه‌هایی از جنگل‌زدایی است که در نتیجه آن، حدود نیمی از جنگل‌های اصلی دنیا به عنوان ثروت طبیعی بشر تا سال ۲۰۱۱ از بین رفته‌اند.

 شکی نیست که جنگل‌زدایی یک مشکل بزرگ است که همه چیز از آب و هوا گرفته تا تنوع زیستی را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. اما اندازه‌گیری وسعت جنگل‌زدایی، کار آسانی نیست و همچنین اندازه‌گیری نواحی که پوشش جنگلی خود را از دست داده‌اند، نشان نمی‌دهد که این موضوع، در آینده چه تأثیراتی روی سایر قسمت‌ها خواهد داشت.

مطابق این گزارش، در چنین حوزه‌هایی است که فناوری، راه حل‌های خود را ارائه می‌دهد و به کمک کارشناسان می‌شتابد.
پژوهشگران اخیرا روش جدیدی را ابداع کرده‌اند که بر طبق آن، از نقشه‌های ماهواره‌ای برای پیگیری فاصله فرسایشی جنگل و یا شکاف در حال گسترش میان جنگل‌ها که می‌تواند محیط زیست را تحت تاثیر قرار دهد استفاده می‌کند.


داده‌های به دست آمده از این روش، به دانشمندان میزان و نسبت ضرر و زیان به درختان و درصد جنگل‌زدایی را نشان می‌دهد.
آرون الیسون استاد دانشگاه ماساچوست در مصاحبه با نیویورک تایمز اذعان داشت که این رویکرد، کارایی بسیار خوبی در مقابله با جنگل‌زدایی دارد.

در حال حاضر روش‌هایی(مانند تقسیم جنگل‌های وسیع به چند ناحیه کوچک و مطالعۀ آنها) وجود دارد که می‌تواند برخی از مشکلات پوشش جنگل را از میان بردارد. این کار، به شناسایی خطرناک‌ترین فواصل جنگل‌زدایی کمک می‌کند و برای نواحی که بیشترین کمک را نیاز دارند نیز، راهنمایی و رهنودهایی را ارائه می‌دهد.

جنگل‌زدایی در بسیاری از کشورها به‌طور طبیعی و انسانی رخ می‌دهد. جنگل‌زدایی، باعث انقراض گونه‌های زیستی، تغییرات اساسی در چرخۀ کربن، تغییرات شرایط آب و هوایی، ایجاد بیابان‌ها و جابه‌جایی جمعیت می‌شود.

بدین ترتیب اطلاعات مهم جغرافیایی که بر نقشه‌های ماهواره‌ای مبتنی هستند و با ابزارهای کامپیوتری استفاده می‌شوند، کاربرد عام و مهم‌تری در عرصه حیات بشریت ایفا خواهند نمود.
 
کد مطلب: 48220
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ