رونمایی IBM از مدل جدید برنامهنویسی برای ساخت اپلیکیشنهای بدون سرور
ایتنا- IBM باید ساختن اپلیکیشنهای بدون سرور با زبانهایی که پیش از این، استفاده شده است را برای توسعهدهندگان تسهیل کند.
در یک کنفرانس علمی که با موضوع "بدون سرور" به تازگی و در نیویورک سیتی برگزار شد، شرکت IBM از "کامپوزر" رونمایی کرد.
کامپوزر، بنا به گفته این شرکت، یک مدل برنامهنویسی جدید است که برای پیشبرد توسعه اپلیکیشنهای بدون سرور مورد استفاده قرار میگیرد. کامپوزر، به صورت دقیقتر، کتابخانهای از الگوهاست که برای ساخت اپلیکیشنهای بدون سرور بکار میرود و IBM اخیراً این قابلیت را در Node.js فعال نموده است و بدینترتیب، توسعهدهندگان قادر خواهند بود در سایر زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون، سوئیفت و جاوا نیز بدان دسترسی داشته باشند.
به گزارش ایتنا از رایورز ، رودریک رباه، پژوهشگر اصلی بخش کارکردهای ابری شرکت IBM در خصوص این پروژه گفت: «به جای اینکه با ابداع زبانهای برنامهنویسی جدید، مردم و توسعهدهندگان را به سمت یادگیری آنها سوق دهیم، تنها کافی است که این مدل تازه را به زبان برنامهنویسی مورد علاقه آنها بیفزاییم.»
گفتنی است ایدهای که از مسئله کتابخانه پشتیبانی میکند، قابلیتهای اصلی "بدون سرور" را ارائه میدهد.
البته باید اشاره کرد که کامپوزر همچنان بر وعدههای بدون سرور مانند مقیاس خودکار پافشاری میکند. معمولاً توسعهدهندگانی که در راستای ایجاد راهکارها با مدل "بدون سرور" فعالیت میکنند، باید ترکیب خود را در حالت تککاره تنظیم کنند، یا از یک سرویس جداگانه مانند توابع پلهای AWS استفاده کنند.
پاول کاسترو، پژوهشگر IBM، در این زمینه اذعان داشت: «کامپوزر، فرمولی را به چرخه توسعه وارد میکند که از آن برای بدون سرور استفاده میکنید و همچنین به خوبی در آنچه که ما در تابع ابری IBM یا OpenWhisk داریم، ادغام میشود. در واقع این موضوع، قابلیت اصلی بدون سرور است.»
شرکت اوراکل نیز اخیراً اعلام کرده بود که یک پروژه توسعهدهنده "بدون سرور" به نام Fn را راهاندازی میکند که قابلیتهای بدون سرور را به پلتفرم توسعه اپلیکیشن اوراکل اضافه میکند.
توسعهدهندگان میتوانند از آن برای سازماندهی و ترتیب دادن به توابع در زبانهای مختلف مانند گو، جاوا، رابی و پایتون استفاده نمایند.
در حقیقت چیزی که امروزه از مفهوم "بدون سرور" متوجه میشویم با چیزی که واقعاً باید باشد، تفاوت زیادی دارد. کامپوزر، روشی برای پر کردن این شکاف است و میکوشد تا توسعهدهندگان را به سمت خود جذب کند.