سرمایهگذاری یک میلیون یورویی اروپا برای ساخت بزرگترین ابرکامپیوتر دنیا
ایتنا - بر اساس این پروژه دستکم دو ابرکامپیوتر میانرده با میانگین توان دهها کوادریلیون تا سال 2020 میلیادر ساخته میشوند.
در حالی که رقابت بر سر طراحی و تولید ابرکامپیوترها در جهان، به ویژه توسط چند کشور پیشرو در جریان است، محققان علوم رایانه بریتانیا اخیرا اعلام کردند نگران آن هستند که از مزایای توسعه ابزار کامپیوتری در اروپا عقب بمانند و نتوانند آن را در اختیار بگیرند، زیرا با اجرای Brexit و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دسترسی آنها به ابرکامپیوترهای این منطقه هم عملا منتفی شده است.
به گزارش رسانهها، این دغدغهها در حقیقت اشاره به پروژهای بود که در حال حاضر در اتحادیه اروپا در جریان است.
به گزارش ایتنا به نقل از رویترز، در مارس گذشه 13 کشور عضو اتحادیه اروپا قراردادی را با یکدیگر به امضا رساندند تا به موجب آن، رایانههایی را با حداقل توان صد کوادریلیون محاسبه در ثانیه تولید کنند.
گفتنی است هر کوادریلیون معادل یک میلیون میلیارد فرآیند محاسبه میشود.
این پروژه با نام EuroHPC شناخته میشود و هدف از اجرای آن، ساخت رایانههایی با استاندارد جهانی است که بر اساس آن دستکم دو ابرکامپیوتر میانرده با میانگین توان دهها کوادریلیون ساخته شود، ضمن اینکه مقرر شده این کار تا سال 2020 میلادی محقق گردد.
در همین زمینه روز گذشته اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای اعلام کرد برای پیشبرد این پروژه، یک میلیون دلار سرمایهگذاری میکند تا از این طریق بتواند طرحهای مشابه آمریکا، چین و ژاپن برای ساخت ابرکامپیوترها را پیش ببرد و بدین ترتیب به واسطه آن، قویترین ابرکامپیوتر جهان را در اختیار داشته باشد.
گفتنی است کشورهای مزبور، در زمره پیشروان سازنده و دارنده قویترین ابرکامپیوترهای فعلی جهان بشمار میروند.
شایان ذکر است که این کامپیوترها به گونهای توسعه مییابند که قرار است در گام بعدی، توان محاسباتی اگزادریلیون را در اختیار داشته باشند تا در هر ثانیه، بتوانند یک میلیارد میلیارد محاسبه را انجام دهند.