کوچ دسته جمعی مردم از تلگرام به پیامرسانهای بومی
ایتنا - فیروزآبادی بر همکاری و مشارکت تمامی آحاد مردم برای عبور از پیچ تمدنی و رسیدن به دوره جدید فضای مجازی در کشور تاکید کرد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی - دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور - در دیدار با فعالان فضای مجازی کشور اظهار کرد: نگاه مقام معظم رهبری و شورای عالی فضای مجازی کشور نگاه توسعهای به فضای مجازی است و ما معتقدیم که در مرحله تحول تمدنی هستیم که بیشتر تکنولوژی محور است.
وی گفت: ما در مرحله تاریخی هستیم که در آن قرار است روابط ملتها و حوزههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد و این درحالی است که بازیگران و نوع بازی در این صحنه متفاوت است، بنابراین باید آمادگی داشته باشیم تا در این دوره تاریخی سهمی داشته باشیم.
فیروزآبادی با اشاره به این که بعضی از کشورها مانند چین و کره هوشیاری بیشتری داشتند و بازیگران اصلی فضای مجازی آمریکا، اروپا، روسیه، چین و کره هستند، تاکید کرد: این بازیگران نقش اصلی در فضا سازی این حوزه در دنیا دارند و در واقع روابط بین الملل به صورت ترکیب سه عامل جغرافیا، اقتصاد و سیاست شکل گرفته است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور افزود: مرزهای جغرافیایی ما در فضای مجازی پلت فرمها هستند و با توجه به تحولی که در اقتصاد دنیا با هوشمندسازی در پیش است، در حال حاضر ما کمی دچار عقب افتادگی هستیم که باید جبران کنیم.
وی با بیان این که یکی از این موارد پیامرسانهاست که پیش از این ما دراین حوزه سند حمایت از پیام رسانهای بومی را به تصویب شورا رساندیم، اعلام کرد: در این مصوبه تصمیم گرفته شده که از سکوهای خارجی پیامرسان به سکوهای داخلی کوچ کنیم البته به دلیل مشکلات اقتصادی کشور همچون نظام بانکی و نظام تامین مالی کار بسیار سنگینی است اما با وجود فشار روانی سنگینی که بر حکومت و دولت وارد خواهد کرد، باید در این عصر به این استقلال و خودکفایی دست یابیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور تصریح کرد: مردم عزیز ایران اگر بدانند چه دستاوردهایی در این استقلال نهفته است، حتما همراهی خواهند کرد و معتقدیم که بدون همکاری آنها این کوچ امکانپذیر نخواهد بود چرا که بازیگران اصلی فضای مجازی مردم هستند و دوران بازیگری فقط نخبگان، گروه های مرجع و سیاست گذاران پایان یافته است.
وی درباره نگرانی مردم برای مساله حریم خصوصی تاکید کرد: مقام معظم رهبری نیز در این خصوص تاکید داشتند و ما نیز پیش از این با قوه قضائیه تمهیداتی اتخاذ کردیم که مبتنی بر خواسته پیام رسانها و فعالان فضای مجازی در این پیام رسان ها بوده که براساس آن مسئولان کانالها در رابطه با مطالبی که در فضای مجازی پخش می کنند، مسئولیت مستقیم ندارند و مسئولیت آنها از زمانی شروع میشود که به آنها از طریق قضایی و قانونی اعلام شود. همچنین قرار شد با همکاری کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در این خصوص تصمیماتی اتخاد شود.
او با اشاره به این که مرکز ملی فضای مجازی حامی کسب و کار و فین تکها بوده و سعی دارد تا خلای قانونی موجود برای فعالیت بهتر و سهلتر آنها برداشته شود، گفت: این خلا قانونی باعث شده که اقتصاد ایران رشد نکند و تا برای کپی رایت، فعالیت کسب و کارهای جدید و قانون تجارت که مربوط به سال ۱۳۸۲ است، تعیین تکلیف نشود، ما در این پیچ تمدنی بلاتکلیف خواهیم ماند.
فیروزآبادی افزود: در دوره جدید که از الکترونیکی گذر کرده و دوره فضای مجازی است، با انبساط بزرگ در حوزه اقتصاد و شکلها و مدلهای جدید کسب و کار و نیروها و بازیگران جدید اقتصادی روبرو هستیم، بنابراین باید در این حوزه مقرراتگذاری و نظم دهی کنیم. این که چند کمپانی بزرگ که اکثرا هم آمریکایی هستند، برای دنیا تصمیم بگیرند و دولت ها و مردم را حذف کنند، مخالفیم و نمی توانیم شاهد این بی نظمی باشیم که رسانه ای شکل بگیرد و یک میلیون کانال در آن قرار گیرد که کوچکترین مسئولیت پذیری که هویت مشخص است، نداشته باشد بنابراین ما باید خیلی سریع از سکوی ناپایدار خارج شویم.
وی تاکید کرد: در یک سال اخیر از این که فعالیتهای فین تکی در داخل بر روی شبکه پیام رسان خارجی همچون تلگرام شکل بگیرد و خدمات بانکی و دولتی به آن متصل شوند، ممانعت کردیم و برای مدیریت اقتصاد کشور باید از شبکه ای که به دنبال تحول جدید در حوزه پولی است و قصد جایگزینی آن را با شبکه مالی ملی کشور دارد، خارج شویم.