ایتنا - سازمان تنظیم مقررات رادیویی در انگلستان شرکت آمریکایی اکوئیفاکس را تحتتاثیر رسوایی سال گذشته این شرکت به پرداخت ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرد.
تقریبا یک سال پیش بود که شرکت اکوئیفاکس، بعنوان یکی از سه آژانس برتر که در رابطه با اعتبار مصرفکنندگان در ایالات متحده آمریکا گزارش میدهد، اعلام کرد که هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعاتی از این شرکت دسترسی پیدا کردند که بدین ترتیب اطلاعات خصوصی و محرمانه ۱۴۳ میلیون کاربر آمریکایی در معرض سوءاستفاده و افشاگری قرار گرفت.
بعد از این رسوایی بزرگ، شرکت اکوئیفاکس همچنین اعلام کرد که احتمال میرود اطلاعات مالی و خصوصی ۶۹۳ هزار و ۶۶۵ نفر از مشتریان اهل انگلستان نیز در حمله سایبری اخیر مورد سواستفاده و سرقت قرار گرفته باشد.
حمله سایبری به اکوئیفاکس بدون شک یکی از بزرگترین حملات سایبری در جهان به شمار میرود که تعداد زیادی از مشتریان و کاربران آمریکایی، کانادایی و انگلیسی را تحتتاثیر گذاشت و با مشکلات زیادی مواجه ساخت.
از جمله اطلاعاتی که از این مشتریان انگلیسی به سرقت رفته بود، میتوان به نام، تاریخ تولید، آدرس پست الکترونیکی (ایمیل)، شماره تماس، جزئیات کارتهای اعتباری، شماره گواهینامه رانندگی و همچنین گذرواژههای آنها اشاره کرد.
حالا سازمان رگولاتوری و تنظیم مقررات رادیویی و اینترنتی در انگلستان این شرکت آمریکایی را به دلیل خسارات جبرانناپذیری که به مشتریان انگلیسی و نقض حریم خصوصی آنها وارد شده است، ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرده است.
شرکت اکوئیفاکس که در ایالت آتلانتای ایالات متحده آمریکا مستقر است، یک هدف بالقوه برای هکرها بشمار میآید چرا که اطلاعات بسیاری از افراد نظیر اقساط پرداخت شده، اطلاعات مربوط به وامها، کارتهای اعتباری بانکی، قبوض پرداخت شده و بطور کلی تمامی سوابق مالی افراد را شامل میشود. بدینترتیب هکرها با نفوذ و دسترسی به این شرکتها و آژانسها میتوانند به اطلاعات ارزشمند بسیاری از مردم دست یابند. هکرها همچنین به اسامی افراد، آدرس و تاریخ تولد این افراد دسترسی داشتند.
بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان امنیت سایبری، شرکت اکوئیفاکس را مقصر دانستهاند چراکه به باور آنها این شرکت در بهروزرسانی، ارتقای سیستم امنیتی خود و شناسایی زودهنگام هکرها کوتاهی کرده است. البته گمانهزنیهای دیگری نیز وجود دارد، بهعنوان مثال بسیاری بر این باورند که با توجه به اقدام سه تن از مدیران ارشد اکوئیفاکس برای فروش سهام این شرکت (به ارزش تقریبا دو میلیون دلار)، احتمال همدستی و انگیزه مادی مدیران این شرکت نیز قوت گرفته است.
این سازمان در ماه ژوئیه سال جاری میلادی، شرکت فیسبوک را نیز تحت تاثیر رسوایی همکاری با موسسه تحقیقاتی کمبریج آنالتیکا ۵۰۰ هزار پوند جریمه کرد. در مجموع گفته میشد که اطلاعات خصوصی و مالی بیش از ۱۴۵ میلیون کاربر در جریان رسوایی اکوئیفاکس به سرقت رفته و افشا شده است.
به گفته مقامات امنیتی انگلستان، افشا شدن اطلاعات مالی و حریم خصوصی مشتریان انگلیسی اکوئیفاکس تا حد زیادی امنیت ملی این کشور را به خطر انداخته و آنها را با مشکلات امنیتی شدیدی روبرو کرده است.