۰
plusresetminus
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۳

محاسبات یا رایانش مه چیست؟

ایتنا- منظور از رایانش مه، ساختار رایانش غیرمتمرکزی است که در آن منابع از جمله داده‌ها و اپلیکیشن‌ها در موقعیت‌هایی منطقی بین منبع داده و فضای ابری قرار می‌گیرند. رایانش یا محاسبات مه با واژه‌هایی همچون «شبکه‌سازی مه» نیز شناخته می‌شود.
محاسبات یا رایانش مه چیست؟
محاسبات مه یک زیرساخت توزیع‌شده است که در آن داده‌ها، محاسبات، ذخیره‌سازی و اپلیکیشن‌ها در محلی بین دستگاه‌های تولیدکننده داده و ابر پراکنده شده‌اند.

هم محاسبات مه و هم محاسبات ابری، فضای ذخیره‌سازی، اپلیکیشن و داده را برای کاربران فراهم می‌کنند اما مه نزدیکی بیشتری به کاربر نهایی دارد و توزیع جغرافیایی وسیع‌تری دارد.

به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از تک‌رادار، هدف از ایجاد محاسبات مه، ورود سرویس‌های تحلیلی پایه به لبه شبکه است که با این کار، با نزدیک‌تر کردن منابع رایانش به محل مورد نیاز، کارایی سیستم بالاتر می‌رود و مسافتی که داده باید در آن منتقل شود، کمتر می‎‌شود و به همین خاطر است که سیستم عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد.
 
اصل و ریشه محاسبات یا رایانش مه، همان رایانش ابری است و مثل رایانش ابری از داده، ذخیره سازی و اپلیکیشن برخوردار است و در یک محل خاص قرار ندارد.

با استفاده از مدل رایانش مه، کاربر می‌تواند خدمات مورد نیاز خود را از ارائه دهنده خریداری نماید و در کنار آن از سیستم‌های ارتقاء و نگهداشت نیز بهره‌مند گردد.
یکی از مزایای دیگر رایانش مه، این است که در هر نقطه از جهان می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.
 

یکی از موارد استفاده رایانش مه، شبکه الکتریکی هوشمند است.
این شبکه‌های هوشمند، تا حدودی دینامیک و پویا هستند و در برابر مصرف برق به صورت هوشمند عمل می‌کنند و در هنگامی که مصرف برق مقرون به صرفه نباشد، میزان تولید را کاهش می‌دهند.

یک شبکه هوشمند برای داشتن کارایی، نیاز زیادی به داده مربوط به تولید و مصرف انرژی الکتریکی دارد.
 
برنامه‌های اینترنت اشیاء نظیر شبکه حمل و نقل هوشمند یکی از موارد دیگری است که در آن از رایانش مه استفاده می‌شود.
هر وسیله نقلیه می‌تواند بسته به جهت و سرعتی که دارد، یک بیت داده تولید نماید و این مقدار داده را به مه و سایر وسایل نقلیه ارسال کند.
 
کد مطلب: 54208
برچسب ها: رایانش مه
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ