۰
plusresetminus
يکشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۵۳

پرواز بالگرد فضایی ناسا بر فراز مریخ

ایتنا - انتظار می‌رود این بالگرد به همراه کاوشگر Mars 2020 در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ به سطح سیاره سرخ برسند.
پرواز بالگرد فضایی ناسا بر فراز مریخ
به گزارش ایتنا و به نقل از engadget ، دانشمندان ناسا که در پروژه بالگرد مریخ فعالیت می‌کنند، کار ساخت این ماشین واقعی ۴ پوندی که قرار است با کاوشگر Mars 2020 به مریخ اعزام شود را به اتمام رساندند. اما مسأله مهم این است که آنها نمی‌توانند بالگرد را به همین کاوشگر ببندند و کار را تمام کنند.

ابتدا لازم بود آنها نشان دهند که این بالگرد واقعاً می‌تواند در شرایط جو مریخ پرواز کند. به همین دلیل در اواخر ماه ژانویه این گروه پژوهشی، در شبیه‌ساز فضایی موجود در آزمایشگاه JPL، دست به شبیه‌‌سازی اتمسفر بسیار نازک مریخ زد تا مطمئن شود که این بالگرد خواهد توانست از زمین بلند شود. خوشبختانه آنها موفق به انجام دو پرواز آزمایشی با شرایط مریخ شدند.
 
گفته می‌شود از آنجا که چگالی جوّ مریخ تنها نزدیک به یک درصد زمین است، بنابراین اگر پژوهشگران به شبیه‌سازی‌ها اطمینان نداشتند، می‌بایست این آزمایش را در ارتفاع ۱۰۰ هزار فوتی از سطح زمین انجام دهند.
 
این دانشمندان برای اینکه بتوانند جوّ مریخ را شبیه‌سازی کنند، پس از بیرون کشیدن تمام نیتروژن، اکسیژن و سایر گازها از یک اتاقک، به آن گاز دی‌اکسیدکربن تزریق کردند. آنها همچنین می‌بایست از یک سامانه کاهش گرانش نیز استفاده می‌کردند؛ چرا که قدرت میدان گرانشی مریخ، تنها دو‌سوم زمین است.
 
با اینکه مدت‌زمان پرواز این ماشین فضایی بدون سرنشین تنها یک دقیقه طول کشید و در ارتفاع ۲ اینچ بالای سطح زمین قرار داشت، اما دانشمندان توانستند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست بیاورند تا مشخص شود که آیا این ماشین می‌تواند روی مریخ هم به‌درستی کار کند یا نه. میمی آنگ (مدیر این پروژه) می‌گوید: «پرواز بعدی ما، بر فراز مریخ خواهد بود». وی افزود: «تماشای این بالگرد در داخل اتاقک، یادآور دیگر کاوشگرهای تاریخی بود. این اتاقک میزبان مأموریت‌های مهمی بوده است؛ از کاوشگرهای ماه گرفته تا ووییچر و کاسینی و همینطور هر کاوشگری که تاکنون به مریخ پرواز کرده است. با دیدن بالگرد در این اتاقک، احساس کردم که ما در حال ساختن بخشی از تاریخ فضایی هستیم».
 
انتظار می‌رود هم کاوشگر Mars 2020 و هم این بالگرد در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ به سطح سیاره سرخ برسند. این بالگرد یک نسخه آزمایشی برای ماشین‌های فضایی بدون سرنشین در آینده قلمداد می‌شود، در حالی که کاوشگر مذکور به مطالعه مریخ از دیدگاه زمین‌شناختی خواهد پرداخت و احتمال زندگی روی این سیاره در گذشته را بررسی خواهد کرد و با شکافتن سطح آن، نمونه‌برداری خواهد نمود.
کد مطلب: 56260
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ