ایتنا - نوع جدیدی از بال هواپیما که در طی پرواز خود را با شرایط مسیر تطبیق میدهد، میتواند در سفرهای هوایی تحول پدید بیاورد.
طراحی نوین بال هواپیما
سايت خبری ايتنا , 21 ارديبهشت 1398 ساعت 9:21
ایتنا - نوع جدیدی از بال هواپیما که در طی پرواز خود را با شرایط مسیر تطبیق میدهد، میتواند در سفرهای هوایی تحول پدید بیاورد.
پژوهشگران دانشگاه امآیتی و سازمان ناسا روش جدیدی برای ساخت بال هواپیما با استفاده از از «فَرا مواد» ابداع کردهاند که برای تغییر شکل بال در طی پرواز بهصورت خودکار، از مهارهایی مثلثی استفاده میکند.
به گزارش ایتنا و به نقل از Technology Review، بنابر گزارشها، این گروه از دانشمندان و مهندسان موفق شدهاند با مونتاژ کردن صدها قطعه کوچک و مشابه، نوع کاملاً جدیدی از بال هواپیما بسازند.
محققان میگویند این بال میتواند برای کنترل پرواز هواپیما شکل خود را تغییر دهد و همچنین قادر است باعث افزایش کارآیی در تولید، پرواز و همینطور تعمیر و نگهداری هواپیما شود.
به گفته دیوید چاندلر (از اداره خبرگزاری امآیتی)، این رویکرد جدید در ساخت بال میتواند انعطافپذیری بیشتری در طراحی و ساخت هواپیماهای آینده به ارمغان بیاورد.
گفته میشود این مثلث که از «فرامواد» تشکیل شده، روی شبکهای قرار داده میشود که چگالی آن ۵٫۶ کیلوگرم بر متر مکعب است و سفتی آن نیز مشابه لاستیک است؛ هرچند که چگالی خود ماده ۱٬۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
نویسندگان این مقاله خاطرنشان میکنند که این پیشرفت در آینده میتواند زمینهساز تغییر در شکل هواپیما نیز بشود. این مقاله مشترک میان ناسا و امآیتی ماه گذشته در ژورنال مواد و ساختارهای هوشمند به چاپ رسید.
کد مطلب: 56317
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/56317/طراحی-نوین-بال-هواپیما