ایتنا- وقتی صحبت از اینترنت اشیاء به میان میآید، به وضوح میبینیم که در چند سال گذشته مفهوم «اشیاء» هوشمندتر شده است و روش کاری سازمانها و همچنین شیوه زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است.
هوش مصنوعی به عنوان یک نیروی پر قدرت و سریع به پیش میرود و در هر فناوری نفوذ میکند.
امروزه شاهد حضور هوش مصنوعی در فناوریها و امور گوناگون هستیم. یکی از فناوریهای مهم و کاربردی که در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته اینترنت اشیاء است که خود را در قالب فناوریهای گوناگون جای داده است.
به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از آر.تی اینسایت، با ورود هوش مصنوعی به عرصه زندگی افراد، قابلیت تجربه و تحلیل دادههای گوناگون از طریق این فناوری فراهم شد. با ورود هوش مصنوعی به دستگاههای لبه، خود این دستگاهها هم هوشمندتر شدند و واکنشهای بهتر و دقیقتری از خود نشان دادند، پتانسیل هوش مصنوعی در رایانش لبه نامحدود است.
گزارشها نشان میدهد که تولید و عرضه دستگاههای لبهای هوشمند از 161.4 میلیون واحد در سال 2018 به 2.6 میلیارد واحد در سال 2025 خواهد رسید.
بهترین دستگاههای لبهای هوشمند از نظر حجم تولید، گوشیهای موبایل، اسپیکرهای هوشمند، کامپیوترها، تبلتها، نمایشگرها، سنسورهای خودرو، پمپادها، رباتها و دوربینهای امنیتی است.
در آینده نه چندان دور، شاهد استفاده از سنسورهای سلامتی، سنسورهای ساختمانی، خانههای هوشمند و... نیز خواهیم بود.
اکنون سیستمهای لبهای میتوانند دادهها را به سرعت پردازش کنند و آن را با الگوهای مختلف انطباق دهند. امروزه اطلاعاتی مانند دما، فشار، رطوبت، کیفیت هوا، ارتعاش و صدا نیز با رایانش لبه دست میآید.
هوش مصنوعی توانسته است که با ترکیب اینترنت اشیاء به شرکتها کمک کند که از توقفها و نقصهای ناخواسته جلوگیری کند کارایی عملیاتی خود را افزایش دهند.
هوش مصنوعی ظرفیت تولید شرکتها را به کمک رایانش لبه بالا برده است و اساسا قابلیت مدیریت ریسک را در دستان مدیران عامل قرار داده است.
در حال حاضر ترکیب رایانش لبه و هوش مصنوعی به پژوهش روی دستگاههای هوشمند پزشکی، کمک به بیماران معلول، وسایل نقلیه خودران و سیستمهای تولید پیشرفته منتهی شده است. در واقع هوش مصنوعی با قرار گرفتن در کنار رایانش لبه، امکان خدمات بیشتر به بشر را فراهم نموده است.