ایتنا - ناسا در سال ۲۰۲۰ و نخستینبار پس از مأموریت آپولو در سال ۱۹۷۲، درنظر دارد موجودات جاندار به فضای ژرف اعزام کند.
اعزام اشیاء جاندار به فضا پس از نزدیک به پنج دهه
13 خرداد 1398 ساعت 19:54
ایتنا - ناسا در سال ۲۰۲۰ و نخستینبار پس از مأموریت آپولو در سال ۱۹۷۲، درنظر دارد موجودات جاندار به فضای ژرف اعزام کند.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، مهندسان ناسا سرگرم درست کردن یک فضاپیمای کوچک بهاندازهٔ یک کیف دستی موسوم به بیوسنتینل (BioSentinel) بهمعنای «نگهبان زیستی» هستند که قرار است سلولهای نوعی قارچ را به مدار خورشید اعزام کند. گفته میشود که این کار به دانشمندان کمک خواهد کرد تا درک بهتری از محیط تابشی ماورای حباب مغناطیسی محافظ سیاره ما، پیدا کنند.
بیوسنتینل یکی از سیزده ماهوارههای مکعبی (cubesat) است که قرار است در مأموریت آرتمیس ۱ حضور داشته باشد. در حال حاضر این مأموریت برای اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی تدارک دیده شده و نزدیک به ۴۸ سال پس از آخرین اعزام موجودات زنده به فضا توسط ناسا یعنی فضانوردان آپولو ۱۷ انجام خواهد شد.
با اینکه مأموریت آپولوی ۱۷ کمتر از دو هفته بهطول انجامید، اما قرار است بیوسنتینل بهمدت ۹ تا ۱۲ ماه به گردآوری دادهها بپردازد و بدینترتیب پنجره جدیدی از اثرات بلندمدت تابش فضای ژرف بر DNA و اصلاح آن بر دانشمندان بگشاید.
اعضای گروه بیوسنتینل در طی اقامت ماهواره مکعبی در ژرففضا، رشد و فعالیت این گونههای زیستی را پایش خواهند کرد. همین اقدامات درخصوص مخمرهای مشابهی که به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل میشود نیز انجام خواهد شد. البته ایستگاه فضایی بینالمللی، یک محیط ریزگرانش (microgravity) با سطوح تابشی بسیار پایینتری است.
کد مطلب: 56759
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/56759/اعزام-اشیاء-جاندار-فضا-نزدیک-پنج-دهه