به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، دولت چين از اكتبر سال گذشته دسترسي كاربران چيني به وبسايت ويكيپديا www.wikipedia.org را احتمالا براي جلوگيري از پرداختن كاربران به موضوعات حساسي نظير تايوان و تبت، در اين كشور غير ممكن ساخته اما اين محدوديت را در حدود يك هفته قبل و به شكل غير منتظره لغو كرده بود.
با اين وجود، نگارش انگليسي و چيني وبسايت اين دايرهالمعارف اينترنتي از روز پنجشنبه مجددا براي كاربران چيني غير قابل دسترس شدهاست.
دولت چين كنترل سرسختانهاي را در اين كشور بر اينترنت حاكم ساخته و سامانه فيلترينگ اينترنت در چين يكي از پيشرفته و گستردهترين اين موارد در جهان محسوب ميشود. تمامي مطالبي كه از ديد مقامات چيني نامناسب محسوب شوند، از جمله مطالب مربوط به حوادث ميدان تين آن من و خودمختاري تايوان و تبت در اين كشور سانسور ميشوند و تمامي وبسايتها و وبلاگهاي چيني بايد براي فعاليت به صورت رسمي به ثبت رسيده باشند.
دائرهالمعارف ويكيپديا با بيش از ۱۰۰ ميليون بازديدكننده در هر ماه يكي از پركاربرترين وبسايتهاي اينترنت محسوب ميشود. اين وبسايت مجموعهاي بسيار گسترده از اطلاعات و مقالات را در ۲۳۰ زبان مختلف براي استفاده رايگان كاربران اينترنت جمعآوري كرده و از آنجا كه تقريبا تمامي كاربران ميتوانند مقالات ارائه شده در آن را ويرايش كنند، اين موضوع احتمالا نگراني مقامات چيني را برانگيخته است.
كشور چين هماكنون با ۱۲۳ ميليون كاربر اينترنت پس از آمريكا داراي بيشترين كاربران اينترنت در جهان است.
جيانگ يو سخنگوي وزارت خارجه چين روز پنجشنبه با اظهار بياطلاعي از موضوع وبسايت ويكيپديا بيان داشت كه دولت چين از توسعه اينترنت حمايت كرده و در همين حال اينترنت را بر اساس قوانين خود مديريت ميكند.