ایتنا - صادقزاده رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي: در مجلس مطرح شد كه در صورتي كه سازمان تنظيم مقررات بخواهد به همين منوال در ارتباط با شركتهاي دولتي وزارت ICT منفعل عمل كند بهتر است فراسازماني شود تا به وظايف قانوني خود عمل كند، چرا كه در حال حاضر فشارهاي اين سازمان تنها متوجه بخش خصوصي است.
چنانچه سازمان تنظیم مقررات به همين منوال در خصوص شركتهاي تابعه وزارت ICT منفعل عمل كند بهتر است فراسازماني شود.
به گزارش ایتنا رمضانعلي صادق زاده ، رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با ايلنا، با اشاره به تصويب ساختار جديد وزارت ارتباطات در مجلس ششم و تصويب اساسنامه شركتهاي تابعه اين وزارتخانه توسط شوراي نگهبان، گفت: با توجه به آن كه بيش از 5/1 سال از ساختار جديد وزارت ارتباطات ميگذرد؛ اما سازمانهايي نظير تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي نتوانستهاند آن طور كه بايد و شايد وظايف خود را اجرا كنند.
وي، با بيان اين كه وظيفه سازمان تنظيم مقررات استفاده از فضاي فركانسي و واگذاري تصديگري وزارت ارتباطات به بخش خصوصي است، اظهارداشت: سازمان تنظيم مقررات در رابطه با اجاره باندهاي فركانسي به بخشهاي مختلف مخابراتي بايد مجوز دهد و نظارت بر عملكرد شركتها در خصوص ارائه سرويس و تعيين تعرفهها از ديگر وظايف اين سازمان است.
صادق زاده، با تاكيد بر اين كه دولتي و غيردولتي بودن شركتها نبايد براي سازمان تنظيم مقررات فرقي داشته باشد، خاطرنشان كرد: رگولاتوري از مرحله صدور مجوز تا نظارت در حين كار حتي در مورد اپراتورهاي پست بايد نقش پررنگي داشته باشد، اما متاسفانه عليرغم مشخص بودن شرح وظايف با توجه به آن كه اين سازمان زير مجموعه وزارت ارتباطات است، در رابطه با بخش دولتي نتوانسته است به وظايف خود عمل كند.
رييس كميته مخابرات مجلس هفتم ، افزود: به عنوان مثال اپراتور اول تلفن همراه هنوز نتوانسته است مجوز يا پروانه فعاليت دريافت كند تا مانند ديگر اپراتورها در صورت عدم كيفيت، توسعه و حتي تعيين تعرفه با نظارت سازمان تنظيم مقررات روبرو شود. صادق زاده ، تاكيد كرد: سازمان تنظيم مقررات بر نفوذ و اعمال نظارت شركتهاي دولتي وزارت ICT تاكنون منفعل بوده است و هيچ گونه مكانيزمهاي نظارتي را اعمال نمي كند.
وي ، با بيان اين كه وزير ارتباطات بايد روابط بين سازمانهاي زيرمجموعه و وابسته اين وزارتخانه را طوري تعيين كند تا هركدام وظايف خود را به طور كامل انجام دهند، خاطرنشان كرد: عدم اجراي وظايف و هماهنگي بين معاونتها در راستاي انجام وظايف قانوني شان از جمله معضلات موجود در وزارت ارتباطات و زير مجموعههاي تابعه آن است.
نايب رييس كميسيون صنايع مجلس هفتم ، با تاكيد بر اين كه مشكلات موجود در سازمان تنظيم مقررات به اشكالات ساختاري آن مربوط ميشود و براي به وجود آمدن تغيير در اين ساختار، بايد قانون تغيير كند، گفت: وزير ارتباطات موظف است هماهنگي بين معاونتها را طوري تنظيم كند كه هر كدام وظايف خود را به درستي انجام دهند.
وي ، در خصوص نقش مجلس در اين باره ، افزود: سوالات تذكرات و گزارشاتي كه در كميسيونهاي مربوطه مطرح ميشود در راستاي عملكرد وزارت ICT و شركتهاي تابعه خواهد بود و به طور خاص نيز در كميسيون صنايع در اين خصوص مباحثي صورت گرفته است. وي ، ادامه داد: در كميسيون صنايع مجلس مطرح شده است كه در صورتي كه سازمان تنظيم مقررات بخواهد به همين منوال در ارتباط با شركتهاي دولتي وزارت ICT منفعل عمل كند بهتر است فراسازماني شود تا به وظايف قانوني خود عمل كند، چرا كه در حال حاضر فشارهاي اين سازمان تنها متوجه بخش خصوصي است.