ایتنا - یکی دیگر از ابَرصور فلکی ماهواره اینترنتی در حال شکلگیری است. این دومین پرتاب وانوب به سمت شبکهای بود که در حال حاضر ۶۵۰ ماهواره در خود دارد.
در هفتههایی که گذشت یک موشک سایوز حامل ۳۴ ماهواره پهنباند وانوب در مدار نزدیک زمین قرار گرفت. تمامی این ۳۴ ماهواره، حدود ۴ ساعت پس از پرتاب در مداری با ارتفاع ۴۵۰ کیلومتر از سطح زمین قرار داده شدند و بناست به مدار عملیاتی در ارتفاع ۱۲۰۰ متر بروند.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، گفتنی است این پرتاب، دومین پرتاب وانوب بود؛ اما نخستین پرتابی بود که حامل چنین بستهٔ بزرگی برای این شرکت بود. مأموریت قبلی وانوب در فوریه ۲۰۱۹ که آن هم با یک موشک پرواز کرده بود، تنها شش ماهواره را در مدار قرار داده بود. گفته میشود وانوب درنظر دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، تعداد ۱۹ پرتاب دیگر نیز انجام دهد.
هدف از این مأموریتها، افزایش تعداد این ماهوارههاست که در حال حاضر به رقم ۶۵۰ رسیده و به گفتهٔ نمایندهٔ این شرکت، قرار است برای گستردهٔ وسیعی از مشتریان در بخشهای مختلف، خدمات پرسرعت و با تأخیر کم فراهم کند. افزون بر این، وانوب بر اتصال مدارس و ایجاد پل بر شکاف دیجیتالی در میان مردم جهان تمرکز خواهد داشت.
از سوی دیگر، وانوب خود را درگیر رقابتی جدی در حوزه ماهواره اینترنتی میبیند. برای مثال، شرکت اسپیساکس نیز تاکنون تعداد ۲۴۰ ماهواره استارلینک به ابرصورتفلکی خود ارسال کرده که قرار است نهایتاً شامل دهها هزار ماهواره بشود. این شرکت برای پرتاب و بهکارگیری ۱۲ هزار ماهواره استارلینک، از کمیسیون ارتباطات فدرال در ایالات متحده مجوز کسب کرده و سرگرم نامهنگاری با یک نهاد رگولاتوری بینالمللی بهمنظور کسب پروانه برای پرتاب ۳۰ هزار ماهواره دیگر نیز هست.
آمازون نیز از قافله عقب نمانده و در حال توسعه شبکهای برای خود به نام «پروژه کوئیپر» است که پیشبینی میشود بیش از ۳۰ هزار ماهواره در آن گنجانده شود. با این حال، هیچ یک از ماهوارههای پروژه کوئیپر هنوز زمین را ترک نکردهاند.