ایتنا - دانشمندان میگویند منظومهٔ شمسی ما وقتی که سنوسال چندانی نداشت، از فضای میانستارهای سیارک میدزدید. جوان بود و خام!
علاقهٔ منظومهٔ شمسی به ربایش سیارکهای غریبه!
سايت خبری ايتنا , 12 ارديبهشت 1399 ساعت 22:25
ایتنا - دانشمندان میگویند منظومهٔ شمسی ما وقتی که سنوسال چندانی نداشت، از فضای میانستارهای سیارک میدزدید. جوان بود و خام!
پژوهشهایی جدید بر روی شمار اندکی از سنگهای فضایی شگفتانگیزی با نام «سانتور» (Centaur) متمرکز شدهاند که در نزدیکی مشتری و زحل به دور خورشید میگردند. مدتهاست که سانتورها کنجکاوی ستارهشناسان را برانگیختهاند؛ زیرا مدارهایی بسیار غیرقابل پیشبینی دارند و شبیهسازیها نشان میدهند باید به سمت دیگر اشیاء بروند یا از منظومهٔ شمسی خارج شوند.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، پژوهشی جدید نشان میدهد که منظومهٔ شمسی وقتی که خیلی جوان بود، سانتورها را میدزدید. فتحی نامونی (نویسندهٔ اصلی این مقاله پژوهش و اخترشناس رصدخانهٔ فرانسه) میگوید: «نزدیکی ستارهها در روزهای نخست کیهان بهاین معنی است که میدان گرانشی یکدیگر را بسیار شدیدتر از امروز حس میکردند و بدینترتیب سیارکها از سامانهها یا منظومههای ستارهای به دیگر ستاره جذب میشدند».
این پژوهش جدید بر روی ۲۱ شیء واقع در خارج از منظومهٔ شمسی متمرکز بوده است: اغلب سانتورها و شمار اندکی از سنگهای فضایی عجیبوغریب دیگر. دانشمندان با استفاده از یک برنامهٔ رایانهای دهها هزار نسخه از این اشیاء را پدید آوردند تا سناریوهای احتمالی فرار آنها را مورد مطالعه قرار دهند.
کد مطلب: 60731
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/60731/علاقه-منظومه-شمسی-ربایش-سیارک-های-غریبه