ایتنا- محققان بهتازگی موفق به ساخت پوست مصنوعی ویژهای شدهاند که میتواند احساس لامسه را 1000 برابر سریعتر از انسان تشخیص بدهد.
محققان بهتازگی موفق به ساخت پوست مصنوعی ویژهای شدهاند که میتواند احساس لامسه را 1000 برابر سریعتر از انسان تشخیص بدهد.
به گزارش ایتنا و به نقل از engadget، محققان دانشگاه سنگاپور با استفاده از تراشه نورومورفیک اینتل به نام Loihi پوست مصنوعی ویژهای ساختهاند که به روباتها این امکان را میدهد که لمس شدن را 1000 برابر سریعتر از سیستم عصبی انسان تشخیص بدهند.
این سیستم همچنین میتواند شکل، بافت و سختی اشیا را 10 برابر سریعتر از یک چشم بر هم زدن تشخیص بدهد. محققان بر این باورند که نتیجه پژوهش آنها میتواند رابطه تعاملی انسان و رباط را بهبود بخشد و ساخت روباتهای مراقبتکننده و جراحیهای روباتیک خودکار را مقرونبهصرفه تر کند.
این تیم در ابتدا به دست روباتیکی که به پوست مصنوعی یاد شده تجهیز شده بود خواندن خط بریل را آموختند. این دست روباتیک دادههای لمسی دریافت شده را برای ترجمه به تراشه Loihi انتقال داد. این پردازنده نیز با دقتی 92 درصدی و صرف 20 درصد انرژی کمتر نسبت به پردازنده استاندارد Von Neumann موفق شد متن یاد شده را ترجمه کند.
محققان سپس دادههای بصری و لمسی را با یکدیگر ادغام کردند. آنها به دست روباتیک آموختند مه با استفاده از پوست مصنوعی و دوربینی رخداد محور جعبهها را دستهبندی کنند. آنها دادهها را به یک پردازنده گرافیکی و Loihi ارسال کردند و نتیجه حاصل از این امر آن شد که ترکیب دید و لمس رخداد محور در این سیستم موجب شد که دقت این سیستم نسبت به زمانی که تنها از دادههای بصری استفاده میکرد، 10 درصد دقیقتر شده است.
این محققان همچنین دریافتند که تراشه Loihi اطلاعات حسی را 21 درصد سریعتر از قویترین پردازنده گرافیکی تجزیهوتحلیل میکند و البته مصرف انرژی آن نسبت به این پردازندهها 45 درصد کمتر است. آنها نتیجه تحقیقات خود را در مجله Robotics: Science and Systems این هفته به چاپ رساندند.