وزیر ارتباطات: در حوزه موتور جستوجو و پیامرسان بومی مردود شدیم
اعلام شکست در حوزه موتور جستوجو و پیامرسان بومی
ایتنا - وزیر ارتباطات: ما در موتور جستوجو ضعف داریم و سال ۹۸ پس از قطعی اینترنت مشخص شد توان اداره کردن نیازهای مردم از طریق پیامرسان بومی وجود ندارد و در این حوزه مردود شدیم.
محمدجواد آذری جهرمی اخیرا با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به مناسبت هفته دولت، به شرح عملکرد وزارت ارتباطات پرداخته است.
وی در این گفتوگو، به موضوعات مختلف حوزه تحت پوشش این وزارتخانه پرداخته و عملکرد آن را ارائه نموده است. (متن کامل گفتگوی وزیر ارتباطات را اینجا بخوانید)
به گزارش ایتنا، آذری جهرمی در بخشی از این گفتوگو، به موضوع موتور(های) جستجوی ملی، و نیز پیامرسانهای بومی پرداخته و سیر آنها را برشمرده است.
وزیر ارتباطات در بین گفتوگوی خود، به صراحت از عدم توفیق این پروژهها سخن گفته و به ویژه عدم توفیق آنها در زمان قطع سراسری اینترنت کشور(آبان ماه 98) برای پاسخگویی به نیازهای کاربران را شاهد این امر ذکر کرده است.
گفتنی است موضوع طراحی و پیادهسازی انواع موتورهای جستوجوی ملی و لزوم حمایت قاطع دولت از پروژه های مرتبط، بیش از یک دهه است که در کشورمان مطرح و جنجالی شده است؛ همچنین پیامرسانهای بومی نیز چند سالی است به عنوان موضوعی جدید برای استقلال از پیامرسانهای جهانی عرض اندام کرده، و خواهان حمایت همه جانبه دولت و طبعا، قطع پیامرسانهای خارجی شدهاند.
اما بنظر میرسد این پروژهها که گزارش چندانی از پیشرفت آنها ارائه نمیگردد، در عمل هم توفیقی کسب نکردهاند. این نقیصه بزرگ، به ویژه در بحبوحه قطع سراسری اینترنت کشورمان خودنمایی کرد، چرا که هیچیک از این پروژههای بزرگ و طولانی، نتوانستند پاسخگوی نیازهای کاربران باشند.
وزیر ارتباطات: در حوزه موتور جستجو مردود شدیم
به گزارش ایتنا، وزیر ارتباطات در گفتوگوی موردنظر، در خصوص موتور جستوجو و پیامرسانها افزود: در سندی که به تازگی به تصویب رسیده است وظیفه خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات به وزارت ارتباطات سپرده شده است. ما در موتور جستوجو ضعف داریم و سال ۹۸ پس از قطعی اینترنت مشخص شد توان اداره کردن نیازهای مردم از طریق پیامرسان بومی وجود ندارد و در این حوزه مردود شدیم. یکی از وظایف اصلی مرکز مادر شبکه ملی اطلاعات که افتتاح میشود ایجاد زیرساخت برای موتور جستجو است.
جهرمی خاطرنشان کرد: در حوزه پیامرسان وضعیت مطلوبتری به نسبت موتور جستوجو داریم داریم. تکمیل اقداماتی که در حوزه شبکه ملی وجود دارد را تا شهریور ۱۴۰۰ انجام خواهیم داد. طی یک سال اخیر، با ارزیابی که داشتیم ۳۵ درصد پیشرفت کردیم البته مرکز ملی برآورد ۲۵ درصدی داشته است.
کل شبکه ملی اطلاعات تا ۱۴۰۴ تکمیل میشود. پیشرفت در حوزه موتور جستوجو و پیام رسان جزو اولویتها و برنامههای یک ساله ما است. در هفتههای اخیر نیز فاز دوم حمایت از آنها آغاز خواهد شد.
هر چند که تلاش های اینچنین قابل تحسین و تقدیر است ، اما گاه طراحی و برنامه ریزی یک پروژه ممکن است با واقعیت ها همخوانی نداشته باشد که این به نوبه خود یا موجب کندی و یا عملی نشدن پروژه ای شود ، در این روزگار برخی اهداف مانند اینست که شخصی نیازمند خودرو باشد ولی بجای خرید یک خودرو ، بخواهد شخصا خودرویی تولید کند ، و در جهان امروز ، پدیده اینترنت ، پروژه ای بین المللی ست ، طراحی و اجرای آن در سطح جهانی و با همکاری جهانی میسر است ، در برخی بخش ها شاید بتوان جدا از جهان حرکت کرد ، اما در بخش های بیشماری این کار نتیجه مطلوب نداشته و حتی ممکن است غیرعملی باشد .
باسلام.
اتفاقا سرخ پوستان هم همین فکر رو میکردن که توسط همونا! از بین رفتن .تسلیم شدن.اونا هم خیلی قشنگ همشون رو از بین بردن .
نگاه شما به دنیا،یک نگاه کوتاه بین و چند روز است!
امروزه هرکس علوم پایه رو بدرستی متوجه بشه و به کار ببنده! می تونه،بهترین استفاده را بکنه.کسی که از علم پایه چیزی سر در نیاره! پس همیشه در عقب افتادگی و ضعف و ضرر های شدید مالی باقی خواهد ماند.
موشک ضد هوایی با برنامه ریزی داخلی! RQ-4 رو زد. اگر برنامه ریزیش توسط کشورهای دیگر انجام میشد و یک برند جهانی بود! قطعا همونا! کدهاش رو بدست می اوردن و خیلی راحت با جنگ الکترونیک نابودش میکردن!
چطور الان به چین میگن! شبکه اجتماعی تیک تاک رو باید به ما بدی! و از ما جاسوسی میکنی!؟ چون خودش اینکاره هستن.. و خدا میدونه تا بحال چه بلاها سر مردم نیاوردن و از این اطلاعات چه استفاده ها نکردن! (درست مثل تریاک،که ابتدا انگلیسی ها رایگان به ما میدادن! و میگفتن سوخته اش رو هم ازتون میخریم!.در دوره صفویه.)
کسی که زبان ماشین رو بفهمه! کسی مواد اولیه رو تولید کنه! کسی علوم پایه علمی رو بدست بیاره و دانش رو بلد باشه! دیگه نیاز به ماهی نداره! خودش ماهیگیری میکنه! خودش ذهنش خلاق میشه..
شما باید بدونید نبرد خیر و شر تا روز قیامت ادامه داره و کسی که از خدا بریده و دوست شیطانه! همیشه با کینه و عقده و.. خودش زندگی میکنه و ارزوی نابودی دیگران رو داره.درست مثل خود شیطان.
در تنها حوزه ای که پیشرفت ابزار بومی قابل اتکا و اعتماد بوده است در حوزه ی طراحی آنتی ویروس ایرانی است که در حال حاضر بیشتر سازمان های دولتی در ایران از آنتی ویروس پادویش استفاده می کنند. چون نوابغ زیادی در این حوزه وجود دارند.
فقط ادعا؟ هیچ شرکت و مجموعه مستقل و متخصصی این رو تایید کرده؟؟
اصلا همین که سازمانهای دولتی از اون استفاده میکنن نشون میده یک رانت و سودجویی در کارش هست.