ایتنا - طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی که بهتازگی در مجلس اعلام وصول شده را باید بهعنوان بخشی از یک پازل بزرگتر دید که گامبهگام در حال کم کردن اختیارات دولت در حوزه سایبری است و مدیریت فضای کشور را روزبهروز از فضای رقابت اقتصادی دورتر و به انحصار امنیتی نزدیکتر میکند.
«نقطه کانونی دسترسی بینالملل و محل اجرای فنی فیلترینگ که هماکنون در ساختار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد و با نظارت وزارت اطلاعات مدیریت میشود، به ستاد کل نیرویهای مسلح واگذار شود.»
«در این بخش، طراحان با زیر پا گذاشتن حدود و اختیارات مقام قضایی به ضابطان قضایی اجازه میدهند در بعضی از جرائم که در بند ۳ آورده است، بتوانند بدون حکم قضایی اقدام به اخذ اطلاعات از پیامرسانها کنند.
وی افزود: در همین بند ۳، طرح این اختیار را میدهد در جرائمی با تعاریف موسع و قابل تفسیر مانند "فساد فیالارض" و "جرم علیه امنیت داخلی و خارجی" اقدام به تفتیش و کنترل کند، بدون اینکه به این سؤال پاسخ بدهد که ضابط قضایی یعنی نهادهای امنیتی و انتظامی چگونه پیش از کنترل و تفتیش متوجه محتوای آن شده و تنها محتواهای مربوط به این جرائم را رصد کنند. این موارد نشان میدهد اساساً طراحان با ابتدائیترین موارد اجرائی این فضا آشنا نیستند.»
«وی مدیریت تقاضای فیلترشکن را راهبرد سوم دانست و بیان کرد: برای مدیریت ویپیانها و فیلترشکنها که حقیقتاً ابزارهای ضدامنیت کاربر هستند و هزینههای اضافی به کاربر تحمیل میکنند، باید به سمت کاهش نیاز به فیلترشکن حرکت کرد تا برخورد با فیلترشکنها هم امکان فنی بیشتری داشته باشد و هم حمایت اجتماعی. وضعیت کنونی فیلترینگ در کشور که در آن همهچیز فیلتر است درواقع یعنی هیچچیز فیلتر نیست. خانوادهها خود ابزار رفع فیلتر را برای فرزندانشان تهیه میکنند و پشت دیوار فیلتر دیگر همهچیز آزاد است؛ چه توییتر چه سایتهای متنوع پورنوگرافی.»
می خوانیم و می دانیم ! و انگاری کلیت اینترنت زیر سوال میرود! به عبارتی به نوعی تفهیم میشود که ارتباطات جهانی به هر شکل مضر و مخاطره آمیز است!
اما برادران و عزیزان چه باور داشته باشیم و چه باور نداشته باشیم ، زمانه تغییر بسیار کرده و تحولات بیشتری در راه است . هر چه محدودیت بیشتر شود ، انسان حریص تر خواهد شد . هیچ شکی نیست که نیت خیرخواهانه حفظ امنیت مردم و این آب و خاک طرفداران و پیروان بیشمار دارد ، اما هر کار را باید به کاردانش سپرد ، زمانی برای حفظ مرزها ، حضور در جبهه ها با توپ و تانک و گلوله لازم و ضروری بود و هست ، اما در بسیاری از مرزهای دیگر نوع دفاع و سلاح متفاوت است ، استفاده از متخصصین در زمینه های متفاوت ، بی گمان بهترین و کمال یافته ترین نتایج را ببار خواهد آورد . رفتار شناسی و روانکاوی جامعه ، متخصص و دانش خودش را می طلبد ، صرف نیت خیرخواهانه ، نتیجه مطلوب بباور نخواهد آمد. خرد جمعی بدون شک می تواند بهترین نتایج را حاصل کند . ما در روزگاری زندگی می کنیم که اینترنت ، در همه زمینه ها از اقتصاد ، تا کسب علم و دانش و روابط اجتماعی و ... یک اهرم اساسی و قدرتمند شده و بهترین راه ، استفاده بهینه و با مدیریت آگاهانه و تخصصی از آن برای حفط و رشد و کمال جامعه است . انشااله.