دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات گفت: ديگر با روشهاي سنتي نميتوان جامعه را اداره كرد.
عبدالمجيد رياضي در همايش بررسي راهكارهاي توسعه ITدر دانشگاههاي علوم پزشكي كشور افزود: توسعه فناوري اطلاعات ( (ITدر كشور بايد منتهي به ارايه خدمات به مردم باشد.
وي از بيسوادي ITبه عنوان يكي از چالشهاي اساسي در راه توسعه فناوري اطلاعات در بسياري از كشورها، بويژه ايران ياد و تاكيد كرد: اگر از فناوري اطلاعات به درستي استفاده شود، باعث كاهش هزينهها به ميزان ۴۰درصد يا افزايش كيفيت و كميت ميشود.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: كشور ما هنوز كاربران خوبي ندارد و تا زماني كه كاربر آموزش داده نشود، استفاده از فناوري اطلاعات بعيد به نظر ميرسد.
وي در خصوص كاربردهاي فناوري اطلاعات توضيح داد: فناوري اطلاعات هم نظام اداري را كنترل ميكند و هم به شهروندان پاسخ صريح، كامل، شفاف و بدون منت را ارايه ميدهد.
رياضي گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي براي اينكه به توانايي برسند مجبورند از فناوري اطلاعات استفاده كنند.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات افزود: در كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته ۳۰درصد از سرمايهگذاري هاي ملي در يك دوره پنج تا ۱۰ساله در زمينه توسعه فناوري اطلاعات است.
وي با اشاره به اينكه سرانه بهداشتي كشورهاي صنعتي پيشرو، ۱۰تا ۱۵ درصد از توليد ناخالص ملي را شامل ميشود، گفت: براي سلامت الكترونيك حدود پنج تا ۱۰درصد از اين مقدار هزينه ميشود.
رياضي افزود: اين در حالي است كه در كشور ما شش تا هفت درصد توليد ناخالص ملي به بهداشت و درمان اختصاص مييابد و از اين ميان كمتر از يك دهم درصد براي سلامت الكترونيكي هزينه ميشود.
وي با اشاره به اينكه اكنون در دنيا هر اتفاقي كه رخ ميدهد و هر توليدي كه صورت ميگيرد، اطلاعاتش ذخيره ميشود، تصريح كرد: اكنون در كشور ما اطلاعات بسياري از بين ميرود و ذخيره نميشود.
در همايش بررسي راهكارهاي توسعه ITدر دانشگاههاي علوم پزشكي كشور ۲۵مقاله به عنوان سخنراني برتر ارايه شد و ۷۰مقاله نيز در كتاب خلاصه مقالات همايش به چاپ رسيد كه همراه با "سيدي" در ميان شركت كنندگان توزيع شد.
در بخش جنبي اين همايش نيز نمايشگاهي با حضور شركتهاي مربوطه برگزار شد و چهار كارگاه آموزشي هم براي شركتكنندگان تدارك ديده شده بود.