ایتنا - دانشمندان به تازگی دریافتهاند که مرکز کهکشان راه شیری قابلیت تشکیل ستارههای جدید را دارد. این ناحیه از کهکشان، با ما ۲۶ هزار و ۷۰۰ سال نوری فاصله دارد و در امتداد صورت فلکی برج قوس (Sagittarius) واقع شده است.
مرکز کهکشان راه شیری چه شکلی دارد؟ مرکز کهکشان ما در نور مرئی، با تودههایی از ابرهای متشکل از غبار و گاز پوشیده شده است. اما در این تصویر جالب، دوربینهای فروسرخ تلسکوپ فضایی اشپیتسر توانستهاند تا اعماق غبارها نفوذ کنند و انبوهی از ستارههای مرکز کهکشان را مشاهده کردهاند.
تصویری با جزئیات زیاد که با رنگهای جایزگین تهیه شده و موزائیکی متشکل از تعداد زیادی عکس است، ستارههایی سرد و قدیمی را با رنگ آبی نشان میدهد. ابرهای حاوی غبار که با رنگهای قرمز و قهوهای خود را نشان میدهند، مربوط به ستارههای جوان و داغ در زایشگاه ستارهای هستند.
دانشمندان به تازگی دریافتهاند که مرکز کهکشان راه شیری قابلیت تشکیل ستارههای جدید را دارد. این ناحیه از کهکشان، با ما ۲۶ هزار و ۷۰۰ سال نوری فاصله دارد و در امتداد صورت فلکی برج قوس (Sagittarius) واقع شده است. با توجه به چنین فاصلهای، این عکس پهنهای به وسعت ۹۰۰ سال نوری را پوشش میدهد.