ایتنا - آجیلهای درختی (بادام، فندق برزیلی، بادام هندی، گردو، ماکادمیا، گردوی آمریکایی، دانه کاج، پسته و گردو) منبع بسیار خوبی از پروتئین، چربیهای سالم و فیبر هستند.
یافتههای مطالعهای که توسط دانشگاه UCLA انجام شده نشان میدهد که گنجاندن آجیلهای درختی مانند گردو و بادام هندی در رژیم غذایی میتواند به افراد تحت رژیم برای کاهش وزن و پایین نگه داشتن آن کمک کند.. این مطالعه دربرگیرنده تحت رژیم قرار دادن دو گروه افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی بود، که به یک گروه آجیلهای درختی به عنوان بخشی از وعده غذائیشان و به گروه دیگر بیسکویت نمکی داده شد. اگرچه وزن افراد در هر دو گروه کاهش یافت ولی گروه آجیلهای درختی از برخی مزایای مضاعف بهرهمند شد.
به گزارش اینا و به نقل از اسلشگیر، این مطالعه دربرگیرنده 95 بزرگسال 30 تا 68 بود. همه شرکتکنندگان در رژیمی قرار داده شدند که مصرف کالری آنها را به 500 کالری کمتر از نرخ متابولیک استراحت آنها کاهش داد، که سبب میشد به طور طبیعی در وزن آنها نتیجه این رژیم کاهش یابد. شرکتکنندگان به مدت 12 هفته تحت رژیم قرار گرفتند و به مدت 12 هفته دیگر پس از آن نیز وزنشان را حفظ کردند.
تفاوت بزرگ بین این دو گروه اسنکهایی است که به آنها تخصیص داده شده بود: یک گروه باید روزانه 1.5 اونس (حدود 43 گرم) ترکیبی از آجیلهای درختی را میخوردند، در حالی که گروه دیگر یک اسنک بیسکوئیت خشک مشابه دریافت کردند. نتیجه حاصله برای هر دو گروه در مدت فوقالذکر بسیار مشابه بود.
با این حال، برخی مزایای قابل توجه در گروهی که آجیل درختی مصرف کردند مشاهده شد، از جمله میزان «قابل توجه» بالاتر حس سیری در این گروه نسبت به گروهی که بیسکوئیت خشک دریافت کردند. همچنین در گروهی که آجیل درختی مصرف میکردند تعداد به مراتب کمتری از افراد از این مطالعه انصراف دادند؛ همچنین تپش قلب این شرکتکنندگان نسبت به روز ابتدای این مطالعه در مقایسه با گروه دیگر «به طرز قابل توجهی» کمتر شد.
دکتر ژائوپینگ لی، محقق ارشد این مطالعه، در توضیح نتایج به دست آمده گفت:
آجیلهای درختی (بادام، فندق برزیلی، بادام هندی، گردو، ماکادمیا، گردوی آمریکایی، دانه کاج، پسته و گردو) منبع بسیار خوبی از پروتئین، چربیهای سالم و فیبر هستند. این باعث میشود آنها بسیار سیرکننده بوده و چه بسا به این دلیل است که ما افزایش وزن کمتری را در گروه مصرفکننده آجیل درختی در طی دوره حفظ وزن، و همچنین میزان به مراتب کمتری از انصراف از شرکت در این تحقیق، را دیدیم».