نخستین ماهواره چوبی جهان امسال به فضا پرتاب خواهد شد
ایتنا - این ماهواره از ۹ سلول خورشیدی کوچک تغذیه میشود و به علاقمندان این امکان را میدهد تا سیگنالهای رادیویی و تصاویر را در سراسر جهان پخش کنند.
نانوماهواره ناسا موسوم به WISA Woodsat با ابعاد ۱۰ در ۱۰ در ۱۰ سانتیمتر و وزن حدود یک کیلوگرم است.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، این ماهواره کوچک از نوع خاصی از تخته سهلا به نام WISA پوشش داده شده است. این ماهواره چوبی در چارچوب مأموریتی که توسط شرکت فنلاندی Arctic Astronautics فعال در زمینه تولید کیتهای مکعبی برای دانشجویان طراحی شده، پرتاب خواهد شد. هدف از این مأموریت آزمایش رفتار و دوام این صفحات تخته سهلا در شرایط شدید فضا و ارزیابی مناسب بودن آن برای مأموریتهای آینده عنوان شده است.
گفته میشود که این ماهواره به دو دوربین مجهز خواهد شد بهطوری که یکی از آنها به یک چوب سلفی (selfie) فلزی متصل میشود و این امکان را در اختیار گروه مأموریت قرار میدهد تا نحوه تغییر سطح تخته سهلای ماهواره را در محیط فضا مشاهده کند.
سامولی نایمن (مهندس ارشد وودست که بنیانگذار فضانوردی قطب شمال نیز است)، میگوید: «مواد پایه برای تخته سهلا، چوب توس است و ما اساساً از همان چیزی استفاده میکنیم که در یک فروشگاه سختافزار یا ساخت مبلمان هم پیدا میشود. تفاوت اصلی این است که تخته سهلای معمولی برای استفاده در فضا، بیش از حد مرطوب است و بنابراین ما چوبهای خود را در یک محفظه خلأ حرارتی قرار میدهیم تا خشک شوند. سپس رسوب لایه اتمی انجام میدهیم، و یک لایه اکسید آلومینیوم بسیار نازک به آن میافزاییم».
این ماهواره که از ۹ سلول خورشیدی کوچک تغذیه میشود، به یک محموله رادیویی آماتوری نیز مجهز میشود که به علاقمندان این امکان را میدهد تا سیگنالهای رادیویی و تصاویر را در سراسر جهان پخش کنند.
گفته میشود Arctic Astronautics پیشتر نیز یک مکعب چوبی را روی بالون هوا قرار میداد، اما از خط کارمان، یعنی مرز بین جو و فضا عبور نمیکرد. ماهواره چوبی فعلی نسل جدید این فناوری است. این ماهواره در نوامبر سال جاری سوار بر موشک الکترون به مدار قطبی در فاصله ۵۰۰ و ۶۰۰ کیلومتری زمین خواهد رسید.