چین در پی ساخت اولین راکتور هستهای سازگار با طبیعت
ایتنا- دانشمندان چین به دنبال ساخت راکتورهای هستهای تجاری جدیدی است که به نوعی طراحی شده اند که با طبیعت سازگاری بالایی دارند.
دانشمندان چین به دنبال ساخت راکتورهای هستهای تجاری جدیدی است که به نوعی طراحی شده اند که با طبیعت سازگاری بالایی دارند.
به گزارش ایتنا و به نقل از engadget، به نظر میرسد که محققان چینی به برنامههای دست یافتهاند که با استفاده از آن میتوانند برای اولین بار در جهان با استفاده از توریم مایع و نمک ذوب شده به تولید راکتورهای هستهای تجاری سازگار با طبیعت بپردازند.
اولین طرح مفهومی این راکتور در ماه اوت آماده میشود و قرار است که اولین تست آن نیز در ماه سپتامبر سال میلادی جاری انجام شود. همچنین شنیدهها حاکی از آن است که در صورت موفقیت آمیز بودن تستها این راکتور به صورت کامل در سال 2030 آماده به کار خواهد بود.
این فناوری در عین سازگار بودن با طبیعت میتواند برخی اختلافات سیاسی را نیز کاهش بدهد. راکتورهای معمولی اورانیوم زباله هایی تولید میکنند که تا 10 هزار سال به شدت رادیواکتیو باقی میمانند و به ظروف سرب و امنیت گسترده نیاز دارند.
در این زبالهها معمولا پلوتونیوم 239 که ایزوتوپ مهم سلاحهای هستهای در نظر گرفته میشود نیز دیده میشود. همچنین خطر نشت این زبالهها به طبیعت و وقوع فاجعهای در حد چرنوبیل نیز محتمل است.
با این حال راکتورهای توریم عنصر اصلی خود را در نمک فلوراید که عمدتا خروجی اورانیوم 233 است حل میکنند و میتوان آن را از طریق واکنشهای دیگر بازیافت کرد. همچنین نیم عمر سایر باقیماندههای این واکنش فقط 500 سال است. اگر نشتی اتفاق بیفتد، نمک ذوب شده به حدی خنک میشود که به صورت موثر جلوی نشتی بیشتر توریم را بگیرد.
این فناوری به آب نیاز ندارد و به راحتی نمی توان از آن برای تولید سلاح هستهای استفاده کرد. دولتها میتوانند به راحتی این راکتورها را در صحرا و به دور از نقاط شهری و البته نگرانی از ساخت سلاح هسته ای، راه اندازی کنند.
بر همین اساس چین نیز تصمیم دارد تا اولین راکتور تجاری خود را در شهر کویری وووی در ایالت گانسو بنا کند. مقامات همچنین این را به عنوان راهی برای تقویت گسترش روابط بین المللی چین تعبیر میکنند و بر این باور هستند که چین میتواند با استفاده از این راکتورها بدون ازدیاد سلاحهای هسته ای، نفوذ سیاسی خود را در جهان افزایش بدهد.