۰
plusresetminus
چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۴۳
دبیر شورای عالی فضای مجازی:

قلمرو اسلامی را نمی‌توان روی پلتفرم‌های غربی ایجاد کرد

ایتنا - فیروزآبادی: مسلمانان باید تلاش کنند تا در فضای مجازی قلمروسازی بدون تعارض کنند چرا که در صورت تعارض قلمرو به دلیل وابستگی به تعداد کاربر و میزان تعامل آنها برای قدرت محکوم به نابودی خواهد بود.
قلمرو اسلامی را نمی‌توان روی پلتفرم‌های غربی ایجاد کرد
دبیر شورای عالی فضای مجازی بر ایجاد وحدت و همکاری اسلامی برای قلمروسازی بدون تعارض در فضای مجازی تاکید کرد.

به گزارش ایتنا از مرکز ملی فضای مجازی، ابوالحسن فیروزآبادی در وبینار مربوط به کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با بیان این مطلب افزود: پیشتر قدرتی که باعث می شد یک فکر یا اندیشه تثبیت شده و در جامعه در این زمینه اقناع صورت گیرد، قدرت‌های سخت بود، اما امروز شاهد فتوحاتی هستیم که بدون جنگ و اعمال قدرت سخت با قدرت نرم از طریق فضای مجازی بدست می آیند و اندیشه، افکار و پیروان جدیدی در حال بروز هستند.
وی گفت: در این فضا بر روی پلتفرم‌ها و محیط‌هایی که توسط غیرمسلمان‌ها ساخته شده مسلمانان می‌توانند افکار خود را عرضه کنند اما به دلیل اینکه این پلتفرم‌ها و این زیست بوم جدید از قواعدی پیروی می‌کند که این قواعد توسط بنیانگذاران و صاحبان فناوری‌ها و سرمایه در این حوزه شکل می گیرد، یک محیط از پیش تعیین شده است که اگر مسلمانان بخواهند در این فضا فعالیت کنند مجبور به پیروی از قواعد آن هستند.

 فیروزآبادی تصریح کرد: قلمرو اسلامی را نمی‌توانیم بر روی پلتفرم‌ها و سرزمین‌های مجازی که غربی‌ها برای ما فراهم کردند ایجاد کنیم، بر همین اساس توصیه می‌کنم تا مسلمانان تلاش کنند تا در فضای مجازی قلمروسازی بدون تعارض کنند چرا که در صورت تعارض قلمرو به دلیل وابستگی به تعداد کاربر و میزان تعامل آنها برای قدرت محکوم به نابودی خواهد بود.
وی با اشاره به تحولات فضای مجازی که در طول زمان بسیار کوتاه بیشترین محتوا و اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می دهد، افزود: این اطلاعات وسیع قدرت تحلیل و تجزیه را متناسب با میزان ورودی داده برای مخاطب ایجاد نمی‌کند و برهمین اساس ما با دوران نابسامانی و اختلالات فکری روبرو هستیم که در برآوردی که متخصصان این حوزه داشتند بروز و ظهور فرق کوچک منحرف حاصل آن بوده است.

وی برای مقابله با این تهدیدات با تاکید بر ایجاد قلمرو در فضای مجازی گفت: تا زمانی که در فضای مجازی قلمروسازی صورت نگرفته، بر علما و اندیشمندان اسلامی است که سواد مسلمین که همان سواد دیجتیالی تعبیر می شود را افزایش دهند و آنها را برای استفاده صحیح از این فضا توجیه کنند به نحوی که انسان در فضای کانالیزه بسته قرار نگیرد و بتواند کل جهان را ببیند و قدرت تجزیه و تحلیل مطالب را داشته باشد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به خصوصیت فناوری پایه این زیست بوم و ارائه خدمات و کاربری های جدید که مبتنی بر تمدن غربی است، افزود: این خدمات اعجاب و بهت‌انگیزی در تصویرسازی زندگی بدون اشکال و بهشت‌گونه در غرب برای مسلمانان ایجاد می‌کند. همین امر باعث هجرت دسته جمعی مسلمانان که در واقع همراه با نوعی خودکشی دسته جمعی به دلیل مسیرهای پرخطر همچون عبور از دریاها برای دسترسی به آن است، خواهد شد.
فیروزآبادی گفت:جوانان مسلمان که قدرت شناخت، تجزیه و تحلیل مطالب را ندارند، بدون سلاح در این جنگ رها شده و تحت فشار سنگین این فضا که مبتنی بر فناوری و پوزیتیویسم غربی و انکار معنویت است قرار گرفته‌اند، که امید دارم تا پیش از این که لطمات سنگینی متحمل شویم با همت و ایمان مسلمانان و تلاش متفکران و زمامداران این مشکل جامعه اسلامی نیز پشت سر گذاشته شود.
 
کد مطلب: 66558
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ