۰
plusresetminus
جمعه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۳۶
ناسا توضیح می‌دهد:

چرا سفر در زمان همیشه امکان‌پذیر بوده است؟

ایتنا - به خاطر اثرات ترقیق زمانی، پس از 1 سال صرف زمان در فضا در ایستگاه فضایی بین‌المللی که در مدار زمین قرار دارد، فضانورد اسکات کلی از جنبه تکنیکی 0.01 ثانیه جوانتر از برادر دوقلویش مارک بود که روی زمین مانده بود.
چرا سفر در زمان همیشه امکان‌پذیر بوده است؟
شاید شما هم فیلم‌های فانتزی یا علمی تخیلی را دیده باشید یا رمان‌هایی را خوانده باشید که در آنها سفر در زمان رخ داده است. یکی از سری 3 قسمتی فیلم‌های «بازگشت به آینده» در دهه 80 میلادی باشد که در آن مایکل جی فاکس در نقش مارتی مک‌فلا و کریستوفر لیوید در نقش دوک براون بازی می‌کردند. در این فیلم‌ها، به شکلی جالب یک خودروی دلورین دی‌ام‌سی را به یک ماشین سفر در زمان تبدیل می‌کند که او و همسفرش را به یک ماجراجویی در زمان می‌برد.  
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، مفهوم سفر در زمان همیشه برای بشر جذاب و مطلوب بوده است، چه سفر به گذشته و چه به آینده. البته همین که ما به آسمان شب نگاه می‌کنیم در واقع دیدن گذشته است.
 
به عنوان مثال، در اوائل ماه اخیر میلادی ستاره‌شناسان اعلام کردند که یک ستاره را (با نام ایرندل) دیده‌اند که از فاصله زمانی تنها 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ (بیگ بنگ) پا به عرصه وجود گذاشته است. تصور می‌شود که این ستاره در انفجاری شدید در 13 میلیارد سال پیش از بین رفته است ولی چون نور آن 13 میلیارد سال در راه بوده تا برای تلسکوپ هابل قابل رویت شود عملا ما قادر بوده‌ایم تا دوران پیش از انفجار آن را ببینیم.
 
سفر در زمان

ما می‌توانیم در زمان سفر کنیم، ولی نه دقیقا آنطور که در فیلم‌ها به تصویر کشیده شده است

 ناسا، با توجه به نظریه نسبیت عام انیشتین، در ابتدائی‌ترین سطح اینگونه توضیح می‌دهد که همه ما با تقریباٌ سرعت یکسان یک ثانیه به ازاء هر ثانیه سفر می‌کنیم. ولی نحوه تجربه‌مان از زمان بر اساس دو فاکتور تغییر می‌یابد: اینکه با چه سرعتی سفر کنیم و جاذبه چه تاثیری بر فضا-زمان داشته باشد.
 
ناسا از طریق یک آزمایش نشان داد که هرچه سرعت حرکت شما بیشتر باشد زمان را کندتر تجربه خواهید کرد. در این آزمایش یک ساعت زمان بر روی زمین و یک ساعت زمان در داخل یک هواپیما که در همان جهت چرخش کره زمین حرکت می‌کرد قرار داده شدند. پس از آنکه سفر این هواپیما دور دنیا به پایان رسید، دانشمندان دریافتند که ساعتی که در هواپیما بود اندکی کندتر از ساعتی که روی زمین بود در زمان سفر کرده است. به خاطر همین اثرات ترقیق زمانی، پس از 1 سال صرف زمان در فضا در ایستگاه فضایی بین‌المللی که در مدار زمین قرار دارد، فضانورد اسکات کلی از جنبه تکنیکی 0.01 ثانیه جوانتر از برادر دوقلویش مارک بود که روی زمین مانده بود.
 
از اینرو با اینکه ما در حال حاضر قادر به سفر در زمان به شکل‌های مبالغه‌آمیزی که در داستان‌های علمی-تخیلی ذکر شده است نیستیم، ولی به نوعی مسافر زمان به شمار می‌رویم.
 
کد مطلب: 68295
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ