آیا خودروهای برقی میتوانند تاثیری مثبت بر سلامت شما داشته باشند؟
ایتنا - نویز فرکانس پایین که به طور مداوم در طی دورههای زمانی طولانی رخ بدهد میتواند تاثیری منفی بر سلامت داشته باشد، به ویژه از این جهت که ممانعت از ورود این نوع از نویز از طریق دیوارها یا پنجرهها دشوارتر است.
روشن است که خودروهای برقی میتوانند اثرات مثبتی بر محیط زیست داشته باشند، ولی یک مطالعه انجام شده توسط دانشگاه گوتنبرگ موید اثرگذاری مثبت مستقیم این خودروها بر سلامت انسان است.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، وقتی اتوبوسها در شهر جای خود را به اتوبوسهای برقی دادند، سلامت ساکنانی که در امتداد مسیر تردد اتوبوسها زندگی میکردند نیز به شکلی مثبت متاثر شد. این مطالعه خاطرنشان کرده است که دلیل اصلی این تاثیر به کاهش سروصدا (نویز) مربوط میشود.
نویز فرکانس پایین که به طور مداوم در طی دورههای زمانی طولانی رخ بدهد میتواند تاثیری منفی بر سلامت داشته باشد، به ویژه از این جهت که ممانعت از ورود این نوع از نویز از طریق دیوارها یا پنجرهها دشوارتر است. آنگونه که در یک مقاله تحقیقاتی دیگر از دانشگاه گوتنبرگ ذکر شده است، نویز فرکانس پایین در محیط میتواند منجر به اختلال خواب، خستگی، اختلال در تمرکز و مشکلات دیگر شود. از اینرو میتواند معقولانه باشد که وقتی منابع این نویز حذف شوند تاثیری مثبت بر سلامت کسانی که معمولاٌ در معرض این نویز هستند داشته باشد.
خودروهای برقی (EVها) چقدر بر سلامت تاثیر دارند؟
این مطالعه گوتنبرگ با درخواست از شرکتکنندگان برای پر کردن یک پرسشنامه به اجرا در آمد تا بگویند که احساس میکنند تغییر اتوبوسها به الکتریکی چه تاثیری بر سلامت آنها داشته است. نیمی از افراد دخیل در این مطالعه در امتداد مسیر تردد اتوبوسها زندگی میکردند، و نیمی دیگر از این مسیر دورتر بودند و به عنوان گروه کنترل (شاهد) عمل میکردند. محققان همچنین سطح نویز فرکانس پایین را در بسیاری از خانهها قبل و بعد از آغاز به کار اتوبوسهای برقی اندازهگیری کردند، و در هر دو روش اندازهگیری نویز و سوال از شرکتکنندگان مشخص شد که تاثیر قابل توجه بوده است. به عنوان مثال، پیش از این تغییرات، 49% از شرکتکنندگان گفتند که یک یا دو بار در هفته احساس خستگی دارند. اما پس از تغییرات، این عدد به 39% کاهش یافت.
روشن نیست که آیا این تغییرات ممکن است بادوام باشند یا نه، ولی به هر حال نتایج این مطالعه دلگرمکننده است و نشان میدهد که کاهش نویز فرکانسپایین ناشی از خودروها میتواند نتیجهای مثبت بر سلامت افراد داشته باشد.