ایتنا - اگر در یک روز بارانی زبانتان را بیرون بیاورید، ممکن است فکر کنید قطراتی که چشیدهاید، با آبی که از شیر فلکه خارج میشود هیچ فرقی ندارند. اما آب باران در واقع حاوی بسیاری از مواد میکروسکوپی است که قبل از پمپاژ به خانهها، فیلتر میشوند.
آیا میتوانیم آب باران را با خیال راحت بنوشیم؟
سايت خبری ايتنا , 26 مهر 1401 ساعت 3:26
ایتنا - اگر در یک روز بارانی زبانتان را بیرون بیاورید، ممکن است فکر کنید قطراتی که چشیدهاید، با آبی که از شیر فلکه خارج میشود هیچ فرقی ندارند. اما آب باران در واقع حاوی بسیاری از مواد میکروسکوپی است که قبل از پمپاژ به خانهها، فیلتر میشوند.
تعدادی از آلایندهها مانند باکتریها، ویروسها، انگلها، گرد و غبار، ذرات دود و سایر مواد شیمیایی میتوانند در آب باران قرار داشته باشند.
اگر آب باران را از پشت بام جمعآوری میکنید، این آب میتواند حاوی آثار باقیمانده از حیوانات مانند مدفوع پرندگان باشد و اگر سقف یا لولههای فاضلاب قدیمی باشند، موادی مانند آزبست، سرب و مس نیز ممکن است در آب قرار بگیرند.
به گزارش ایتنا و به نقل از لایوساینس، اگر آب باران در یک ظرف باز ذخیره شود، ممکن است پر از حشرات و مواد آلی در حال پوسیدگی مانند برگهای مرده باشد. به این دلایل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیه میکند از جمعآوری و نوشیدن آب باران خودداری کنید، اما استفاده از آن برای مقاصد دیگر مانند آبیاری گیاهان را توصیه میکند.
با این حال، سطوح این آلایندهها بسته به محل زندگی شما میتواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد و خطر بیماری تا حد زیادی به میزان آب بارانی که مینوشید بستگی دارد.
اگر سیستم جمعآوری تمیزی دارید و آب باران را به درستی استریل میکنید، چه با مواد شیمیایی یا با جوشاندن و تقطیر، بیشتر ناخالصیها را میتوانید حذف کنید. اینکه آیا آب باران برای نوشیدن ناایمن است یا خیر، باعث سردرگمی زیادی منجر شده است.
اما اکنون و در عصر مدرن مواد شیمیایی ساخت بشر، خطر جدیدی در ارتباط با نوشیدن آب باران وجود دارد. در مطالعهای که در ماه گذشته در نشریه Environmental Science & Technology منتشر شد، محققان دریافتند که آب باران در سرتاسر کره زمین دارای غلظتهای PFAS سمی (مواد آلکیل پلی فلوئوردار) است که فراتر از میزان دستورالعملهای بهداشتی است.
این یافتهها به این معنی است که آب باران قطعاً برای نوشیدن ناامن است؛ به خصوص اگر تصفیه نشده باشد.
PFAS چیست؟
ایان کازینز (شیمیدان محیط زیست در دانشگاه استکهلم) میگوید PFAS یک اصطلاح جمعی برای بیش از ۱۴۰۰ ماده شیمیایی و مواد ساخته شده توسط انسان است که در طول تاریخ برای طیف وسیعی از محصولات از جمله منسوجات، فومهای آتش نشانی، ظروف نچسب، بستهبندی مواد غذایی، چمن مصنوعی و رشتههای گیتار استفاده شده است.
با این حال، کازینز میافزاید: «درک فعلی از اثرات بیولوژیکی عمدتاً بر اساس مطالعات چهار اسید پرفلوئوروآلکیل (PFAAs) است که زیر گروه PFAS هستند. این PFAAها شامل اسید پرفلوئورواکتان سولفونیک (PFOS)، اسید پرفلوئورواکتانوئیک (PFOA)، اسید پرفلوروهگزان سولفونیک (PFHxS) و اسید پرفلورونونانوئیک (PFNA) است که تمرکز اصلی این مطالعه بود».
تحقیقات گذشته نشان داده است که این مواد شیمیایی بسیار سمی هستند و میتوانند طیف وسیعی از مشکلات را ایجاد کنند؛ از جمله انواع مختلف سرطان، ناباروری، عوارض بارداری، مشکلات رشد، مشکلات سیستم ایمنی، و بیماریهای مختلف روده، کبد و تیروئید.
کازینز میگوید که این مواد به طور بالقوه باعث کاهش اثربخشی واکسنها در کودکان میشوند. او میافزاید که PFAS همچنین به احتمال زیاد آسیب بیشتری به محیط زیست وارد میکند، اما این حدس به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است.
کد مطلب: 69754
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/69754/آیا-می-توانیم-آب-باران-خیال-راحت-بنوشیم