ایتنا - براساس پژوهشی جدید، مولکولهای اسید آمینه ممکن است در برخی شهابسنگهای اولیه شکل گرفته و از پرتوهای گامای تولیدشده درون این سنگهای فضایی ناشی شده باشند
ممکن است شهابسنگهای رادیواکتیو عامل ایجاد حیات روی زمین باشند
20 آذر 1401 ساعت 18:49
ایتنا - براساس پژوهشی جدید، مولکولهای اسید آمینه ممکن است در برخی شهابسنگهای اولیه شکل گرفته و از پرتوهای گامای تولیدشده درون این سنگهای فضایی ناشی شده باشند
یک بررسی جدید نشان میدهد که نوع خاصی از شهابسنگ با عناصر رادیواکتیو احتمالا ممکن است جرقه حیات در زمین را ایجاد کرده باشد.
به گزارش ایتنا از ایندیپندنت، پژوهشگران پیشتر این نظریه را مطرح کرده بودند که ممکن است شهابسنگها اسیدهای آمینه و سایر مولکولهای مشابه اجزای سازنده حیات را پخش کرده و منشا حیات در زمین را بنیان نهاده باشند.
بررسی جدیدی که در مجله «اِیسیاس سنترال ساینس» منتشر شد، نشان داد که مولکولهای اسید آمینه ممکن است در این شهابسنگهای اولیه شکل گرفته و از پرتوهای گامای تولیدشده درون این سنگهای فضایی ناشی شده باشند.
از زمان شکلگیری زمین در بیش از ۴ میلیارد سال پیش، شهابسنگها بهطور دورهای، سیاره را با سرعت بالا بمباران کردهاند، ازجمله شهابسنگی که در انقراض دایناسورها نقش داشته است.
دانشمندان، شامل دانشمندان دانشگاه ملی یوکوهاما در ژاپن، احتمال میدهند که اگر این سنگهای فضایی اولیه شامل گروهی از شهابسنگها به نام کندریتهای کربنی بوده باشند، بمبارانهای اولیه [شهابی] ممکن است به پخش بذر حیات روی زمین کمک کرده باشند.
محققان میگویند که برخی از شهابسنگهای کندریتی کربندار، دارای مقادیر قابلتوجهی آب و نیز مولکولهای آلی کوچکاند و همچنین پرتوهای گامای پرانرژی تولید میکنند که ممکن است عامل واکنشهای شیمیایی برای تشکیل اسیدهای آمینه شود.
مشخص کردن منبع اسیدهای آمینه در شهابسنگها تابهحال دشوار بوده است.
در حالی که بررسیهای پیشین نشان دادهاند که واکنشهای شیمیایی میان مولکولهای ساده مانند آمونیاک و فرمالدئید میتواند اسیدهای آمینه را تولید کند، آب مایع و حرارت نیز مورد نیاز است.
تحقیقات همچنین نشان داده است که برخی از شهابسنگهای کندریتی اولیه، حاوی اشکال رادیواکتیو عناصری نظیر آلومینیوم بودند که در هنگام واپاشی، نوعی پرتو پرانرژی به نام پرتوهای گاما آزاد میکنند.
کد مطلب: 70941
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/70941/ممکن-شهاب-سنگ-های-رادیواکتیو-عامل-ایجاد-حیات-روی-زمین-باشند