۰
plusresetminus
دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۰۳

کشف جدید فیزیکدانان: گرانش می‌تواند نور تولید کند

ایتنا - شاید دراماتیک ترین رویدادی که در کل تاریخ کیهان رخ داد تورم بود. این رویداد زمانی رخ داد که جهان ما کمتر از یک ثانیه عمر داشت. در طول تورم، کیهان ما به نسبت‌های شگرفی متورم شد و چندین مرتبه بزرگتر از قبل شد.
کشف جدید فیزیکدانان: گرانش می‌تواند نور تولید کند
پژوهشگران کشف کرده‌اند که در شرایط خاص آغاز پیدایش جهان هستی، امواج گرانش ممکن است فضا-زمان را چنان تکان داده باشند که به طور خودانگیخته‌ای تابش خلق شده باشد.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از phys، مفهوم فیزیکی رزونانس (تشدید) ما را در زندگی روزمره احاطه کرده است. وقتی روی تاب نشسته‌اید و می‌خواهید بالاتر بروید، طبیعتاً شروع به پمپاژ پاهای خود به جلو و عقب می‌کنید. شما خیلی سریع ریتم مناسب برای بالاتر بردن تاب را پیدا می‌کنید. اگر از ریتم خارج شوید، نوسان تاب دیگر شدت نمی‌گیرد. این نوع ویژه از پدیده در فیزیک به عنوان یک تشدید پارامتریک شناخته می‌شود.
 
پاهای شما به عنوان یک مکانیسم پمپاژ خارجی عمل می‌کنند. هنگامی که آنها با فرکانس تشدید سیستم مطابقت داشته باشند، مانند بدن شما در اینجا که روی یک تاب نشسته است، آنها می‌توانند انرژی را به سیستم انتقال دهند و تاب بالاتر برود.
 
این نوع رزونانس‌ها در همه جا اتفاق می‌افتند، و تیمی از محققان کشف کرده‌اند که شکل عجیبی از تشدید پارامتریک ممکن است حتی در جهان بسیار اولیه رخ داده باشد.
 

شاید دراماتیک ترین رویدادی که در کل تاریخ کیهان رخ داد تورم بود. این یک رویداد فرضی است که زمانی رخ داد که جهان ما کمتر از یک ثانیه عمر داشت. در طول تورم، کیهان ما به نسبت‌های شگرفی متورم شد و چندین مرتبه بزرگتر از قبل شد. پایان این تورم مارجایی بسیار درهم و برهم بود، زیرا امواج گرانشی در سراسر کیهان به جلو و عقب فرو می رفتند.
 
 
به طور معمول امواج گرانشی بسیار ضعیف هستند. ما باید آشکارسازهایی بسازیم که قادر به اندازه‌گیری فواصل کمتر از عرض یک هسته اتم باشند تا امواج گرانشی را که از زمین عبور می‌کنند پیدا کنیم. اما این پژوهشگران اشاره کرده‌اند که در جهان بسیار اولیه این امواج گرانشی احتمالاٌ بسیار قوی شده بودند.
 
و حتی ممکن است الگوهای موج ایستاده را ایجاد کرده بودند که در آن امواج گرانشی حرکت نمی‌کردند بلکه ساکن بودند، و تقریباً در جای خود در سراسر کیهان بی‌حرکت شده بودند. از آنجایی که امواج گرانشی به معنای واقعی کلمه امواج جاذبه هستند، مکان‌هایی که این امواج در آنها قوی‌ترین هستند مقدار استثنایی انرژی گرانشی را از خود بروز می‌دهند.
 
این محققان دریافتند که این احتمالاٌ پیامدهای عمده‌ای برای میدان الکترومغناطیسی موجود در جهان اولیه در آن زمان داشته است. مناطق گرانش شدید ممکن است میدان الکترومغناطیسی را به قدری برانگیخته باشند که مقداری از انرژی آن را به شکل تابش آزاد کند و نور ایجاد کند.
 
این نتیجه یک پدیده کاملاً جدید را ایجاد می‌کند: تولید نور به تنهایی از گرانش. هیچ وضعیتی در جهان امروزی وجود ندارد که بتواند این فرآیند را امکانپذیر کند، اما این محققان نشان داده‌اند که جهان اولیه مکانی بسیار عجیب‌تر از آن چیزی بود که ما بتوانیم تصور کنیم.
 
کد مطلب: 72535
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ