۰
plusresetminus
شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۲۵

صدای سکوت شنیدنی است؟

ایتنا - به گفته پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز، ما می‌توانیم سکوت را بشنویم‌؛ حتی اگر در عمل صدایی نشنویم.
صدای سکوت شنیدنی است؟

مقاله جدید گروهی از فیلسوفان و روانشناسان دانشگاه جانز هاپکینز نشان داد آن‌ها سرانجام پاسخ این سوال کهن را که آیا صدای سکوت واقعا شنیده می‌شود، یافته‌اند. آن‌ها می‌گویند ما می‌توانیم صدای «هیچ» را بشنویم.

نویسنده اصلی این مطالعه که فارغ‌التحصیل رشته فلسفه و روانشناسی از دانشگاه جانز هاپکینز است، می‌گوید: «معمولا حس شنوایی با شنیدن صدا معنا پیدا می‌کند. اما سکوت هرچه باشد صدا نیست، نبود صدا است.»

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این مطالعه که در نشریه علمی پی‌ان‌ای‌اس (PNAS) منتشر شد، نشان می‌دهد پژوهشگران برای این کار از ترفندهای شنیداری معروف مانند one-is-more illusion استفاده کردند اما در میانه آزمایش‌ها، تغییری مهم دادند. آن‌ها گاه‌و‌بیگاه به جای اینکه صدایی پخش نکنند، صدای یک نویز را برای شرکت‌کنندگان پخش کردند تا ببینند مغز در این حالت دچار توهم می‌شود یا خیر.

پایگاه خبری فیوچریزم به نقل از فایراستون، استادیار روانشناسی و علوم مغز، می‌نویسد: مدت‌ها است که فلاسفه درباره اینکه آیا سکوت چیزی است که می‌توانیم به معنای واقعی کلمه آن را درک کنیم، صحبت می‌کنند، اما مطالعه‌ای علمی با هدف یافتن پاسخی برای این سوال انجام نشده بود. «رویکرد ما این بود که ببینیم آیا مغز با سکوت مانند صدا رفتار می‌کند یا خیر.»

 


او ادامه داد: «اگر همان توهم‌هایی که با صدا ایجاد می‌شود با سکوت هم ایجاد شود، پس ممکن است نشان بدهد که ما سرانجام به معنای واقعی کلمه، سکوت را می‌شنویم.»

در نهایت یک هزار شرکت‌کننده در هفت آزمایش شامل سکوت‌های ناقص و سکوت‌هایی که از نظر فاصله با هم متفاوت بودند، بررسی شدند و نتیجه در تمام آزمایش‌ها، آثاری یکسان بود: مغز شرکت‌کنندگان در تمام آزمایش‌ها به سکوت همان واکنشی را نشان داد که به نویز نشان داده بود. به گفته پژوهشگران، این نشان می‌دهد که ما می‌توانیم سکوت را بشنویم‌؛ حتی اگر در عمل صدایی نشنویم.

فایراستون گفت: «در تمام موارد سکوت اعوجاج زمانی پدید آورد که کاملا مشابه صوت بود و نشان می‌دهد رفتار پردازش شنوایی با لحظه سکوت مشابه صدا است. سکوت واقعا دریافت می‌شود و یک مفهوم استنتاجی نیست.»

ایان فیلیپس، فیلسوف و روانشناس دانشگاه جانز هاپکینز و از نویسندگان این مطالعه، نیز افزود: «انواع توهم‌ها و آثاری که به نظر می‌رسد مختص پردازش شنیداری صدا باشند، در پردازش سکوت نیز مشاهده شدند. این یعنی ما واقعا نبود صدا را می‌شنویم.»

نتایج این آزمایش به‌ویژه با توجه به اهمیت و سابقه خود این استدلال قانع‌کننده است. سکوت می‌تواند در درک صداها مهم باشد. اگر افکار یا کلمات شما سکوت را القا کنند، صدای سکوت و نیز آثار آن بر اطراف کاملا حس می‌شود.  
کد مطلب: 73768
برچسب ها: سکوت فیلسوف فلسفه
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ