ایتنا - چنین چتری در معرض گرانش خورشید و زمین قرار میگیرد، در حالی که جریان ثابتی از تابش خورشید به آن وارد میشود.
طرح جدید دانشمندان برای مقابله با گرمایش جهانی؛ نصب چتر عظیم به سیارک
14 مرداد 1402 ساعت 6:00
ایتنا - چنین چتری در معرض گرانش خورشید و زمین قرار میگیرد، در حالی که جریان ثابتی از تابش خورشید به آن وارد میشود.
ایستوان ساپودی، ستارهشناس موسسه نجوم دانشگاه هاوایی، میگوید: «در هاوایی، بسیاری برای جلوگیری از تابش نور خورشید در طول روز از چتر استفاده میکنند. من به این فکر میکردم که آیا میتوانیم همین کار را برای زمین انجام دهیم و از این طریق، آثار فاجعه قریبالوقوع تغییرات اقلیمی را کم کنیم؟»
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، دلیل اینکه دی اکسیدکربن و سایر گازهای گلخانهای در بروز پدیده گرمایش جهانی نقش دارند، این است که این گازها نور خورشید را که اصولا باید به فضا برگردد، پیرامون سیاره ما به دام میاندازند و این در نهایت به افزایش دما منجر میشود. در واقع این خورشید است که عامل ایجاد گرما در زمین است و نه گازهای گلخانهای بهخودیخود و ایده ایجاد سایه برای زمین دقیقا به همین دلیل طرح شده است.
ساپودی بر همین اساس طراحی یک «چتر» فضایی عظیم را شروع کرد. این چتر فضایی در طرح او، در نقطه ال۱ لاگرانژی بین خورشید و زمین قرار میگیرد و در کنار کاوشگرهای نظارت بر خورشید از جمله سوهو (رصدخانه خورشیدی و هورسپهری) یا اسکپلورر ۷۱ (ایسیئی) قرار میگیرد که اینک در آن ناحیه به سر میبرند. به لحاظ نظری، ساخت یک سپر خورشیدی به قدر کافی بزرگ قادر است به طور موثری جلو حدود ۱.۷ درصد از تابش خورشیدی از نقطه ال۱ بگیرد که این میزان برای جلوگیری از افزایش فاجعهبار دمای زمین کافی است. با این حال، ایجاد هر نوع سایه خورشیدی با یک چالش مهندسی جدی روبرو است.
کد مطلب: 74085
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/74085/طرح-جدید-دانشمندان-مقابله-گرمایش-جهانی-نصب-چتر-عظیم-سیارک