۰
plusresetminus
جمعه ۳ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۰۰:۲۰

کشف ستاره در حال مرگ در فاصله ۲۶۰۰ سال‌نوری از زمین در سحابی حلقه

ایتنا - این تصاویر را تلسکوپ فضایی جیمز وب بین ماه‌های ژوییه و اوت ۲۰۲۲ ثبت کرده است
کشف ستاره در حال مرگ در فاصله ۲۶۰۰ سال‌نوری از زمین در سحابی حلقه

این تصاویر مربوط به یک ستاره در حال مرگ است که در مرکز سحابی حلقه در فاصله دو هزار و ۶۰۰ سال نوری از زمین واقع شده است. بر اساس این گزارش، یک تیم بین‌المللی از دانشمندان به سرپرستی محققان دانشگاه کاردیف می‌گویند این منظومه ستاره‌ای سه‌گانه‌ را به کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب کشف کرده است.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این تصاویر حدود ۲۰ هزار ابر حاوی گردوغبار در این سحابی را نشان می‌دهد که به نام «گلبول‌» شناخته می‌شوند. دانشمندان می‌گویند این تصاویر را تلسکوپ فضایی جیمز وب بین ماه‌های ژوییه و اوت ۲۰۲۲ ثبت کرده است.

دکتر راجر وسون، یکی از همکاران پژوهشی در دانشگاه کاردیف که این پژوهش را سرپرستی کرده است، می‌گوید: «اکنون می‌توانیم تاثیر ظریفی از وجود ستاره سوم در این منظومه را شناسایی کنیم که تاکنون ناشناخته باقی مانده بود و همچنین یک ستاره همدم بسیار دورتر که در سال ۲۰۲۱ کشف شد.»

سحابی‌های سیاره‌ای مانند سحابی حلقه زمانی تشکیل می‌شوند که ستارگانی با جرم تقریبا هشت برابر خورشید ما هیدروژن موجود در هسته‌های خود را تمام کنند و لایه‌های بیرونی‌شان را بیندازند.

نحوه تکامل و مرگ این ستارگان به عنوان خاستگاه بخش زیادی از کربن و نیتروژن موجود در گیتی برای درک منشا این عناصر بسیار مهم است. در واقع حیات روی زمین بدون وجود این عناصر نمی‌توانست شکل بگیرد.

دکتر وسون می‌افزاید: «زمانی دانشمندان سحابی‌های سیاره‌ای را اجرام بسیار ساده، تقریبا کروی، با یک ستاره در مرکزشان تصور می‌کردند اما تلسکوپ فضایی هابل نشان داد که آن‌ها باید بسیار پیچیده‌تر از این باشند و حالا جدیدترین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز جزئیات به‌مراتب پیچیده‌تری از ساختار این اجرام آشکار کرده است.»

تلسکوپ فضایی جیمز وب که در دسامبر ۲۰۲۱ پرتاب شد، یک پروژه بین‌المللی است که ناسا به همراه شرکایش، سازمان فضایی اروپا و سازمان فضایی کانادا راه‌اندازی کرده است. این تلسکوپ فضایی به اخترشناسان سراسر جهان امکان می‌دهد هر مرحله از تاریخ تکامل گیتی را بررسی کنند.

دکتر میکاکو ماتسورا، اخترشناس دانشگاه کاردیف، می‌گوید تلسکوپ فضایی جیمز وب شش متری و سه برابر بزرگ‌تر از تلسکوپ هابل است. این تلسکوپ دارای دو دوربین فروسرخ است که می‌توانند طول‌موج‌های بلندتر از آنچه را برای چشم انسان یا در واقع برای تلسکوپ فضایی هابل قابل مشاهده است، تشخیص دهند.

به گفته او، تشخیص امواج فروسرخ سبب می‌شود بسیاری از جزئیات سحابی حلقه که پیش از این برای ستاره‌شناسان قابل مشاهده نبودند، در جدیدترین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب ظاهر شوند.
کد مطلب: 74376
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ