ایتنا - پژوهشگران میگویند بر اساس شبیهسازیهای آنها، ممکن است دنبالهدارها بذر حیات را از یک سیاره به سیاره دیگر برده و مولکولهای آلی حیات را به سیارات فراخورشیدی منتقل کرده باشند.
شاید دنبالهدارها مولکولهای اولیه حیات را در کیهان پراکنده باشند
26 آبان 1402 ساعت 23:36
ایتنا - پژوهشگران میگویند بر اساس شبیهسازیهای آنها، ممکن است دنبالهدارها بذر حیات را از یک سیاره به سیاره دیگر برده و مولکولهای آلی حیات را به سیارات فراخورشیدی منتقل کرده باشند.
خاستگاه حیات یکی از بزرگترین رازهای عالم است و دانشمندان هنوز بهدرستی نمیدانند که حیات چگونه شکل گرفته است. در حال حاضر، درباره چگونگی شکلگیری حیات روی زمین دو نظریه غالب وجود دارد. یک نظریه میگوید که مواد تشکیلدهنده حیات از یک سوپ اولیه در خود سیاره ما پدید آمدهاند. نظریه دیگری نیز وجود دارد که بر اساس آن، مولکولهای لازم برای شکلگیری حیات از جای دیگری در کیهان آمدهاند.
تیمی از دانشمندان برای مدلسازی و بررسی نظریه دوم به شبیهسازی این حالت یعنی انتقال بذر اولیه حیات در سیارات فراخورشیدی پرداختند. پژوهشگران در مقالهای که ۱۴ نوامبر در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی لندن منتشر شد، احتمال توزیع مولکولهای پیشازیستی در سراسر یک منظومه ستارهای مشابه منظومه خودمان از طریق دنبالهدارها را توضیح دادهاند.
آنها برای این کار بر بررسی و مدلسازی آن دسته از سیارات فراخورشیدی سنگی تمرکز کردند که به دور ستارههایی هماندازه خورشید میچرخند. ریچارد آنسلو، اخترشناس در موسسه نجوم کمبریج، میگوید: «این امکان وجود دارد که مولکولهایی که حیات روی زمین را ایجاد کردند، از دنبالهدارها آمده باشند. از این رو همین ماجرا ممکن است برای سیارات در جاهای دیگر کهکشان هم صادق باشد.»
اخترشناسان طی دهههای اخیر نشان دادهاند که برخی دنبالهدارها و سیارکها مولکولهای پیشازیستی از جمله اسیدآمینهها، سیانید هیدروژن و ویتامینهایی مانند ب۳ دارند. اگرچه هیچ یک از این ترکیبات آلی بهخودیخود نمیتوانند حیات ایجاد کنند، وجود همه آنها برای حیات به شکلی که ما میشناسیم، ضروری است.
کد مطلب: 75588
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/75588/شاید-دنباله-دارها-مولکول-های-اولیه-حیات-کیهان-پراکنده-باشند