۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۲

درباره فناوری صفحه نمایش AMOLED و مزایای آن

صفحه‌های نمایش امولد که برای تلویزیون‌های خانگی استفاده می‌شوند دارای رفرش ریت بالاتر، کنتراست بیشتر و کیفیت کلی بالاتری نسبت به صفحه های ال ای دی قدیمی هستند که آنها را به یکی از بهترین انتخاب برای شرکت‌های سازنده تلویزیون خانگی کرده است.
درباره فناوری صفحه نمایش AMOLED و مزایای آن
---------------- رپرتاژ آگهی -----------------


صفحه‌های دیجیتالی امولد برای چندین سال است که در بین همه کاربران و شرکت‌های تکنولوژی محبوب شده‌اند. این صفحه نمایش‌ها موفق شده‌اند که کیفیت بیشتر، وضوح بیشتر و رنگ‌های بهتری را از خود به نمایش بگذارند که نسبت به صفحه نمایش‌های قدیمی‌تر یک پرش بزرگ در دنیای تکنولوژی محسوب می‌شود. استفاده این نوع صفحه نمایش‌ها تنها در تلفن‌های همراه نیست و ما شاهد قرارگیری آنها برروی صفحه‌های تلویزیون‌های خانگی نیز هستیم. صفحه‌های نمایش امولد که برای تلویزیون‌های خانگی استفاده می‌شوند دارای رفرش ریت بالاتر، کنتراست بیشتر و کیفیت کلی بالاتری نسبت به صفحه های ال ای دی قدیمی هستند که آنها را به یکی از بهترین انتخاب برای شرکت‌های سازنده تلویزیون خانگی کرده است.
اما صفحه نمایش‌های امولد به چه دلیل محبوب شده‌اند؟ چه فرقی بین صفحه نمایش‌های معمولی و امولد است؟ ما در این مطلب به تمامی این سوال‌ها پاسخ خواهیم داد و نقاط قوت صفحه نمایش‌های امولد را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید!

معرفی صفحه نمایش‌های امولد (AMOLED)
 

صفحه نمایش‌های امولد از مواد ارگانیک ساخته شده‌اند و تفاوت اصلی آنها با صفجه نمایش‌های معمولی، نوع ساخت و نوع مواد به کار رفته در آنها است. در صفحه نمایش‌های ال ای دی معمولی، ما شاخت به کار رفتن مواد سیلیکون هستیم که در مقایسه با صفحه‌های نمایش اولد، مقداری عملکرد ضعیفی دارد. همچنین در صفحه نمایش‌های اولد، رنگ‌ها توسط تمامی موادهای به کار رفته در آن تولید می‌شوند که درخشش و وضوح بیشتری را به چشم ما می‌رسانند. صفحه نمایش‌های معمولی یا TFT برای ساخت رنگ‌ها، نور را از یک نوع فیلتر رد می‌کنند که باعث کمتر شدن نور و کیفیت تصویر می‌شود.

مقایسه صفحه نمایش امولد با صفحه نمایش TFT
یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های صفحه نمایش‌های امولد با صفحه نمایش‌های معمولی، طریقه ساخت آنها است. صفحه نمایش‌های TFT ساختار لایه‌ای دارند و برای نمایش دادن تصویر، نیاز به رد کردن نور از این لایه‌ها دارند. در این نوع صفحه نمایش‌ها ما شاهد لایه بک لایت، لایه دیفیوزر، پولارایز و در نهایت فیلتر رنگ هستیم. صفحه نمایش‌های امولد از لایه‌های کمتری برای نمایش دادن تصویر استفاده می‌کنند که در کنار نمایش دادن تصویر بهتر، ساخت و تولید این صفحه نمایش‌ها را به حد قابل توجهی ارزان و راحت‌تر می‌کند.

صفحه نمایش‌های امولد چگونه عمل می‌کنند
برخلاف صفحه نمایش های ال سی دی که نیازمند یک لایه از بک لایت هستند، صفحه نمایش‌های امولد از یک سری پیکسل‌ها تشکیل شده‌اند که هر کدام از آنها به طور جداگانه عمل می‌کنند. یعنی هر کدام از پیکسل‌های تشکیل دهنده صفحه نمایش امولد مقدار نور، رنگ و کنتراست خود را به طور جداگانه کنترل می‌کنند.

صفحه نمایش امولد در برابر صفحه نمایش OLED
 

کدام یک از صفحه نمایش‌ها بهتر است؟ صفحه نمایش امولد یا صفحه نمایش اولد؟ تفاوت اصلی این دو صفحه نمایش در نوع ساختار پیکسل‌های آنها است. در صفحه نمایش‌های امولد ما شاهد نوعی طراحی جالب هستیم که به هر یک از پیکسل‌ها اجازه کنترل کردن جداگانه خود را می‌دهد. در نتیجه این طراحی، ما شاهد رزولوشن بالاتر و رفش ریت سریع‌تر آن نسبت به صفحه نمایش‌های اولد هستیم.
آیفون 15 یکی از جدیدترین گوشی‌های شرکت اپل است که از صفحه نمایش اولد برای جدیدترین گوشی پرچمدار خود استفاده کرده است. شما هم اکنون می‌توانید نقد و بررسی ایفون 15 را از این صفحه مشاهئه کنید.

مزایای صفحه نمایش امولد: رنگ و کنتراست بهتر
صفحه نمایش‌های امولد قابلیت تولید رنگ‌های زیبا و درخشان را دارند و در کنارآن، قابلیت تولید رنگ سیاه عمیقی را نیز دارا هستند. به دلیل وجود نداشتن پنل بک لایت، صفحه نمایش‌های اولد می‌توانند با سرعت خوبی رنگ و کنتراست تولید شده را کنترل کنند و رنگ مشکی زیبایی را از خود به نمایش بگذارند.
با تشکر از نوع طراحی این صفحه نمایش، ما شاهد کنتراست قابل قبولی در این صفحه نمایش‌ها هستیم که قابلیت تولید تصاویر و ویدیوهای تمیز و بدون نویز را دارند و همچنین می‌توانند نوشته‌ها و جزئیات موجود در هر تصویر را به خوبی نمایش دهند.
گوشی s23 fe یکی از تولیدهای جدید شرکت سامسونگ است که از تکنولوژی‌های جدید و صفحه نمایش باکیفیت برای ساخت آن استفاده شده است. گوشی اس 23 جدیدترین پرچمدار شرکت سامسونگ است که شما هم اکنون می‌توانید این گوشی زیبا را از سایت اینترنتی دیجی کالا سفارش دهید!

زاویه دید بهتر با صفحه نمایش امولد
ما در ابتدای مطلب از تفاوت‌های صفحه نمایش امولد و TFT توضیح داده بودیم. زاویه دید بهتر و واضح‌تر یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های این صفحه‌های نمایش با یکدیگر است. به دلیل عملکرد جداگانه هر پیکسل، زاویه دید در صفحه نمایش‌های امولد پهن‌تر و قابل مشاهده‌تر از صفحه نمایش‌های ال‌سی‌دی معمولی است. رنگ‌ها و وضح تصویر حتی در زاویه دید 160 درجه نیز به خوبی قابل دید هستند.

رفرش ریت سریع‌تر در صفحه نمایش‌های امولد
صفحه نمایش‌های امولد دارای سرعت بسیار بالایی هستند و پاسخگویی خوبی نسبت به حرکت‌ها در تصاویر دارند. به همین دلیل، ما شاهد قابلیت رفرش ریت 120 هرتزی در این نوع تصاویر هستیم که می‌تواند نمایشی روان از تصاویر را به تصویر بکشاند. قابلیت رفرش ریت بالای این صفحه نمایش آن را به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تماشای فیلم و بازی کردن تبدیل کرده است.

مصرف برق کمتر صفحه نمایش‌های امولد
بر خلاف ثصفحه نمایش‌های معمولی که نیاز به پنل بک لایت برای نمایش دادن تصویر دارند، صفحه نمایش‌های امولد تنها در هنگام تغییر رنگ در پیکسل‌ها نیاز به برق دارند و نمایش دادن رنگ مشکی به کمترین انرژی ممکن نیاز دارد.
به دلیل این قابلیت‌ها، صفحه نمایش‌های امولد یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تلویزیون‌های خانگی هستند و در صورت استفاده شدن آنها در تلفن همراه، عمر باتری تلفن همراه شما را افزایش خواهند داد.

مقاومت بیشتر صفحه نمایش امولد
صفحه نمایش‌های امولد بسیار مقاوم هستند. بر خلاف صفحه نمایش‌های معمولی که احتمال خراب شدن و شکستی پنل بک لایت در آنها وجود دارد. همچنین صفحه نمایش‌های امولد قابلیت کار کردن در دماهای بسیار بالا را نیز دارند و تحمل کردن دمای گرم، بر روی کیفیت نمایش دادن تصاویر آنها تاثیری ندارد.
همچنین صفحه نمایش‌های امولد بسیار مقاوم در برابر خم شدن هستند و احتمال شکستن آنها بسیار پایین‌تر از صفحه نمایش‌های معمولی است.
نویسنده: امیرحسین نظری
کد مطلب: 75611
برچسب ها: رپرتاژ
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ