ایتنا - امروز مصادف با ۲۰ نوامبر نخستین نسخه سیستم عامل ویندوز در سال ۱۹۸۵ منتشر شد.
این سیستم عامل که انقلابی در استفاده از رایانهها ایجاد کرد به وسیله شرکت مایکروسافت توسعه داده شد. توسعه این سیستم عامل بهنحوی ادامه پیدا کرد که اکنون نسخه۱۱ آن در بیش از ۱۶درصد از رایانههای سراسر جهان استفاده میشود.
با سیستم عامل ویندوز، استفاده از رایانههای شخصی بهشدت افزایش پیدا کرد، درحالیکه پیش از این سیستم عامل DOS بهخاطر جذاب نبودن و دشواری در استفاده باعث شده بود که تعداد محدودی از کاربران سراغ رایانه بروند.
اگرچه Windows۱.۰ نخستین بار در ۲۰ نوامبر۱۹۸۵ در آمریکا تولید شد، اما نسخه اروپایی آن با عنوان Windows۱.۰۲ در می۱۹۸۶ منتشر شد.
این سیستم عامل البته همیشه با شمارهگذاری توسعه پیدا نکرد بلکه در جریان توسعه ۳۸ ساله خود با نامهای دیگری ازجمله Windows XP هم منتشر شد.
درحالیکه مایکروسافت پشتیبانی از Windows۱.۰ را۳۱ دسامبر۲۰۰۱ خاتمه داد، نسخه۲ این سیستم عامل در ۳۱دسامبر۱۹۸۷ منتشر شده بود.
Windows۱.۰ روی هسته MS-DOS ساخته شده بود و بهعنوان یک برنامه پوسته ۱۶ بیتی معروف به MS-DOS Executive اجرا میشد.
یکی از جذابیتهای ویندوز این بود که محیط عملیاتی میتوانست از استفاده از ماوس پشتیبانی کند که این ویژگی کاربران را قادر میساخت که روی فایلها کلیک کنند یا یک فایل را از نقطهای به نقطه دیگر بکشند یا منتقل کنند.
ظهور ویندوز همچنین بر بازار سختافزاری رایانه در دنیا هم تأثیر قابل توجهی گذاشت که یک نمونه آن همین موسهای فعلی است. همچنین سختافزارهای داخلی هم دستخوش تغییر شد.
بیل گیتس بهعنوان شناخته شدهترین بنیانگذار مایکروسافت اکنون تبدیل به یکی از ثروتمندان دنیا شده است. مایکروسافت علاوه بر اینکه در زندگی دیجیتال مردم تحول بزرگی ایجاد کرد، به مرور زمان خودش هم تبدیل به یکی از غولهای فناوری دنیا شد.