خواب عمیق ممکن است راهی برای جلوگیری از این بیماری باشد!
ایتنا - یک مطالعه جدید نشان داده است که زوال عقل و خواب رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند و اگر خواب کافی نداشته باشید، بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستید.
محققان آکادمی نورولوژی آمریکا اخیراً تحقیقی را منتشر کردهاند که نشان میدهد بیدار شدن مکرر در طول شب ممکن است بعداً با خطر ابتلا به زوال عقل همراه باشد.
مطالعهای که در مجله Neuroscience منتشر شده، با عنوان "رابطه بین نظم ساعات خواب و زوال عقل بود.
یافتهها نشان میدهد که تقویت یا حفظ خواب عمیق ممکن است راهی برای جلوگیری از این بیماری باشد.
خواب عمیق معمولا بین ۷۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشد و در اولین ساعات شب رخ میدهد.
نتایج نشان داد افرادی که خواب نامنظم داشتند، در مقایسه با افرادی که خواب منظم داشتند، ۵۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.
متیو پل پیس، نویسنده این مقاله از دانشگاه موناش در استرالیا، گفت: «توصیههای [مرتبط با] سلامت خواب، اغلب بر میزان توصیهشده خواب، یعنی ۷ تا ۹ ساعت در شب، تمرکز دارد، ولی تاکید کمتری بر حفظ برنامههای خواب منظم میشود.»
دکتر پیس گفت: «بر اساس یافتههای ما، افرادی که خواب نامنظم دارند، ممکن است برای جلوگیری از زوال عقل، فقط به بهبود منظم خواب خود در مقایسه با سطوح بسیار بالا نیاز داشته باشند. برای تایید یافتههای ما، به تحقیقات بعدی نیاز است.»
مطالعات قبلی نشان دادهاند که مغز، پروتئینهای سمی مرتبط با زوال عقل را در طول خواب عمیق پاکسازی میکند اما نقش خواب عمیق در ایجاد زوال عقل مبهم باقی مانده بود. اکنون، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه موناش نشان میدهد که کاهش خواب عمیق با خطر زوال عقل در افراد بالای ۶۰ سال مرتبط است.
خواب ناکافی در میانسالی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد. دلایل زیادی برای کمخوابی در میانسالی وجود دارد. کار شیفتی، اختلال بیخوابی، مسئولیتهای مراقبتی، اضطراب و فشار کاری فقط چند نمونه از دلایل کمخوابی هستند.