ایتنا - امیر سراج، اخترفیزیکدان در دانشگاه پرینستون، درباره سیارهای احتمالی که بسیار متفاوت از این سیاره فرضی X است نظریهپردازی کرده است.
یک نظریه جدید
ابعادی متفاوت با تصورات گذشته برای سیاره ولگرد منظومه ما
سايت خبری ايتنا , 19 دی 1402 ساعت 1:59
ایتنا - امیر سراج، اخترفیزیکدان در دانشگاه پرینستون، درباره سیارهای احتمالی که بسیار متفاوت از این سیاره فرضی X است نظریهپردازی کرده است.
منظومه شمسی فقط هشت سیاره دارد - که ما آنها را میشناسیم. اما اخترشناسان به دنبال یافتن چندین سیاره احتمالاٌ کشفنشده و دیگر سنگهای فضایی در لبههای بیرونی منظومه شمسی هستند: منطقهای تاریک و دشوار به نام کمربند کویپر.
به گزارش ایتنا و به نقل از TheMessenger، اکنون یک مقاله جدید جنبهای دیگر برای این نظریه پیشنهاد میکند که حداقل یک سیاره دیگر در لبههای دورتر همسایگی کیهانی ما وجود دارد: یک سیاره ولگرد و بیگانه که از فضای بینستارهای آمده و در حوزه گرانش خورشید ما گرفته شده است.
هنوز چنین سیارهای کشف نشده است. اما وجود آن در حال حاضر مبتنی بر ریاضیات است که در مقاله اخیر منتشر شده در مجله The Astrophysical Journal Letters شرح داده شده است.
سیاره ایکس؟
احتمال وجود بیش از هشت سیاره در منظومه شمسی از دیرباز موضوع مورد توجه اخترشناسان بوده است. چندین سیاره کوتوله، از جمله پلوتو، در نواحی بیرونی منظومه شمسی در منطقهای به نام کمربند کویپر وجود دارند، منطقهای سرد و تاریک به شکل دوناتی که بیش از 2.5 میلیارد مایل از خورشید فاصله دارد و عمدتاً از میلیونها شی یخی کوچک تشکیل شده است.
اما به دلیل وسعت این ناحیه از فضا و از آنجا که اجرام کمربند کویپر که تاکنون کشف شدهاند دارای مدارهای نامعمولی بودهاند، بسیاری از نظریهها نشان میدهند که این کمربند در دل خود سیارهای به اندازه نپتون را پنهان کرده است که به سیاره X یا سیاره 9 معروف است.
اما در این مقاله جدید، امیر سراج، اخترفیزیکدان در دانشگاه پرینستون، درباره سیارهای احتمالی که بسیار متفاوت از این سیاره فرضی X است نظریهپردازی کرده است. سیاره تئوریک سراج، بسیار کوچکتر است – چیزی بین اندازه زمین و مریخ، و، مانند زمین، سنگی نیز هست.
کد مطلب: 76489
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/76489/ابعادی-متفاوت-تصورات-گذشته-سیاره-ولگرد-منظومه