۰
plusresetminus
پنجشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۳:۱۱

هشدار در مورد اثرات جدی انقباض قابل توجه ورقه یخی گرینلند

ایتنا - مطالعه‌ای که روز چهارشنبه در مجله علمی Nature منتشر شد، نشان داد که ورقه یخی گرینلند در اولین برآورد کامل از مساحت ورقه یخی گم شده بین سال‌های ۱۹۸۵ تا ۲۰۲۲، ۵۰۹۱ کیلومتر مربع از مساحت خود را از دست داده است.
هشدار در مورد اثرات جدی انقباض قابل توجه ورقه یخی گرینلند

این انقباض به معنای از بین رفتن مقداری از یخ به وزن ۱.۰۳۴ گیگاتون یا تریلیون کیلوگرم، در نتیجه عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی است، همراه با ذوب برف در طول فرآیندهای شکستن که هنگام جدا شدن بلوک‌های یخ از یخچال‌ها رخ می‌دهد.

این مطالعه همچنین اولین موردی است که تخمین کاملی از میزان برفی که گرینلند به طور خاص به دلیل عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی از دست داده، ارائه می‌کند.

این مطالعه نشان می‌دهد که تخمین‌های قبلی از تغییرات توازن جرم ورقه یخی گرینلند، این تلفات را تا ۲۰ درصد به اشتباه محاسبه کرده، زیرا آن‌ها عقب‌نشینی یخچال‌ها را نادیده گرفته‌اند. مساحت ۵۰۹۱ کیلومتر مربع از دست‌رفته، تقریباً معادل مساحت کشور ترینیداد و توباگو است.

این مطالعه از بیش از ۲۰۰ هزار ماهواره استفاده کرد و با بکارگیری هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل تغییرات در طول زمان، مکان‌های یخچال‌های طبیعی را رصد و پایش کرد.

الکس گاردنر، متخصص علوم زمین در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «در گرینلند، در این مناطق در لبه‌ها، همه چیز در حال عقب‌نشینی و تا حدودی متلاشی شدن است.»

وی افزود: «روش‌های قبلی واقعاً در اندازه‌گیری این تغییر در پوشش یخی دقیق نبودند. اما این تغییر بسیار زیاد است.»

ورقه یخی گرینلند یکی از دو صفحه یخی باقیمانده در جهان است، و دیگری صفحه‌ای است که بر روی قطب جنوب گسترش یافته است.

این صفحه که از صدها یخچال طبیعی تشکیل شده، ۸۰ درصد از گرینلند را پوشانده است. اگر ورقه یخی گرینلند به طور کامل ذوب شود، سطح آب دریاهای جهان را حدود ۷.۴ متر افزایش می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند که ذوب شدن ورقه یخ گرینلند به دلیل گرمایش جهانی که در حال حاضر رخ داده، به دلیل تأثیر تغییرات آب و هوایی بر دمای قطب شمال، به طور اجتناب‌ناپذیری سطح آب دریاها در باقی جهان را حداقل ۲۷ سانتی‌متر افزایش می‌دهد.
کد مطلب: 76856
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ